Dell G15'te dahili ekran kartı nasıl devre dışı bırakılır?

ibrahimerenuyar

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba Dell G15 5510 marka model laptopunu aldım ve 3050 ekran kartı bir de Intel graphic ekran kartı var. Ben Intel ekran kartını devre dışı bırakmak istiyorum fakat BIOS'u bana biraz karmaşık geldiği için kurcalamak istemedim anlayan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi? BIOS resmini ekliyorum.

Dosya Ekleri

• Dell Bios.jpeg
    Dell Bios.jpeg
    76,7 KB · Görüntüleme: 165
E

Arkadaşlar merhaba Dell G15 5510 marka model laptopunu aldım ve 3050 ekran kartı bir de Intel graphic ekran kartı var. Ben Intel ekran kartını devre dışı bırakmak istiyorum fakat BIOS'u bana biraz karmaşık geldiği için kurcalamak istemedim anlayan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir mi? BIOS resmini ekliyorum.

Aynı cihaza sahibim. BIOS'ta Intel ekran kartını kapatmanın yolu yok. RAM 8 GB ise bir tane daha ekleyip 16 yapabilirsin. Ekran kartı işkemci daha dengeli performanslı düzgün çalışır. Ya da HDMI ile TV'ye, monitöre bağlarsın oyunlarda entegre ekran kartı devre kışı kalır.
Aynen HDMI ile başka monitöre bağlayınca 3050 tam performansta çalışıyor
Yalnız RAM eklemek isterseniz 8+8 = 16 şeklinde iki adet RAM almanız lazım sizin cihaz biraz farklı sanırım Türkiye'den almadınız

Son düzenleme:
E

Aynı cihaza sahibim. BIOS'ta Intel ekran kartını kapatmanın yolu yok. RAM 8 GB ise bir tane daha ekleyip 16 yapabilirsin. Ekran kartı işkemci daha dengeli performanslı düzgün çalışır. Ya da HDMI ile TV'ye, monitöre bağlarsın oyunlarda entegre ekran kartı devre kışı kalır.
Aynen HDMI ile başka monitöre bağlayınca 3050 tam performansta çalışıyor.
Yalnız RAM eklemek isterseniz 8+8 = 16 şeklinde iki adet RAM almanız lazım sizin cihaz biraz farklı sanırım Türkiye'den almadınız.

Kral TR'den aldım cihazı cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı