Deneyap Kart Fiyatları Açıklandı!

TeknoFest 2020'de kendim de katıldığım Deneyap Kart lansmanında duyurulan Deneyap Kart satışa sunuldu.
Fiyat listesine aşağıdaki Linkten ulaşabilirsiniz.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Deneyap Kart'ı alacak mısınız?
Bana sorarsanız evet :D. Deneyap öğrencilerine ücretsiz verilecek. İster istemez ben de sahip olacağım :D
Verirlere detaylı bir inceleme yapacağım.

@SideWinder :)
 
Deneyap elektronik geliştirme Seti'nin fiyatı 195 liraymış. İçerisinde kart ve kamera var setin. Bu fiyat uygun mu acaba? Yoksa daha ucuza veya daha pahalıya mı satılıyor?

Bence uygun. ESP32'ye göre daha güçlü ve kamerası var.

Hayırlı olsun. :) deneyap Kart'ın öğrencilerle buluşmasına bir şey kalmadı artık. :)

Sabırsızlıkla bekliyoruz :)
 
Mini kartın fiyatı 40 lira yazıyor sitelerinde. Bu fiyatla gerek boyutuyla gerek desteği sebebiyle herhangi bir Arduino cihazdan daha fazla tutulacaktır. Raspberry Pico ile de aşık atabilecek düzeyde (her ne kadar kullanılabilen programlama dilleri farklı olsa da). Ama tam boy kartın 140 TL olması sebebiyle, ne kadar tutacağını bilmiyorum. Malum hem o paralara tam ölçekli ARM işletim sistemi çalıştırılabilen Pi Zero W var, hem daha büyük ve becerikli klon Arduino alternatifler var... Bilemedim.

Fakat tüm bunlara rağmen sonunda lafta değil de gerçeğe döndüğünü görmek ülkemiz adına çok sevindirdi.
 
Hocam nereden satın alabileceğiz? Sitesine baktığımda fiyat yazmıyor da.

Güncelleme: Fiyatları gördüm, bence pahalılar. Standart ESP32 80₺, ESP32 CAM 110₺ civarlarında. ESP 32 CAM modelinde 16 tane pin var.
 
Son düzenleme:
Mini kartın fiyatı 40 lira yazıyor sitelerinde. Bu fiyatla gerek boyutuyla gerek desteği sebebiyle herhangi bir Arduino cihazdan daha fazla tutulacaktır. Raspberry Pico ile de aşık atabilecek düzeyde (her ne kadar kullanılabilen programlama dilleri farklı olsa da).

Aslında ESP32 daha iyi bir ssitem, Pi Pico'dan. Ki zaten Pi Pico'nun çıkması ve Pico'nun işlemcisinde Arduino ile beraber çalışmalarının sebebi de bu.

Hem ESP32 (ve Deneyap Kart) hem de Pi Pico, C/C++, MicroPython ya da Blok tabanlı programlama ile kodlanabiliyor. Ki burada ESP32'nin en büyük avantajı Wi-Fi / BT olanağı ve LoRa tabanlı olması.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı