Ders ders bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canlı derste çok işe yarıyor 😏.
cats-crop-horz.jpg

Şimdiki aklım olsaydı okula adımımı bile atmazdım. Bize verilen güzel bir şans olan açıköğretimi tercih ederdim. Kendi çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum. Aile eğitimi ve değerleri her şeyden daha önemli.

Bir kere bile canlı derse gir... Şey, girdim sonra korktum çıktım. Giriş o giriş, daha da girmedim. Ben bugünü yaşıyorum; derslerle ömrümü bitiremem. Bu ülkede okuyan da bir şey olamıyor, okumayanda.

15-16 yıllık eğitim hayatını verimli geçirmeyi planlayacak kadar bile sabır gösteremeyen geleceğin ucuz iş güçleri konuda toplanmış. Bu sadece sizin için geçerli değil, sizin gibi şu anda eğitim gören yüz milyonlarca başka insan için de geçerli. Sistemi sevmeyebilirsiniz, biz de sevmedik ancak hayatınızın geri kalanında sürünmek istemiyorsanız yüz milyonlarca kişi arasında fark yaratan azınlıktan olmak zorundasınız.

Eğitim hayatına sabredemeyip günümüzün iş hayatının rekabetinde başarılı olabilecek biri yok. Siz o "mucize" olacağınıza çok güveniyor olabilirsiniz ama %99.999'unuz o-la-ma-ya-cak! Eğitim gibi tek bir sorumluluğunuzun olduğu dönemde bununla başa çıkamıyorsanız iş hayatında ve geleceğinizde hepinize şimdiden geçmiş olsun diyorum.

Ayrıca bu eğitim hayatından da neredeyse 2 kat daha uzun bir iş hayatı sizleri bekliyor, asıl küfürlerinizi o zamana saklayın. 25-30 yıl boyunca çok çok büyük bir kısmınız her sabah o küfürleri tekrarlayarak işe gidecek çünkü başka bir seçim şansınız olmayacak. Bu kafayla bir planınız olmadan gireceğiniz iş hayatında, eğitim hayatınızda bazı farklılıklar oluşturacak şeyleri yapmamışsanız 2. bir plan oluşturup hayatınızı yönlendiremeyeceksiniz.

Kardeşim başta zorlukları çekeceksin ki sonradan rahat edebilesin. Bende zamanında sıkıntılar çektim ama şuanda o zaman çektiğim sıkıntıların mükafatını aldığımı düşünüyorum. Kendini geliştirebilmek önemli, boş vaktin varsa ve sıkılıyorsan kendini geliştirebileceğin alanlara yönel. Meslek olarak ne düşünüyorsun bilmiyorum ama mesela ben makine mühendisi olmama rağmen kısmen yazılım, elektrik-elektronik ve buna benzer alanlarda kendimi geliştirdim robotlar yaptım, 3d yazıcılar yaptım hobi olarak başlayıp satışlar yaptığım zamanlara geldi ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Dil öğrendim şuanda 2. yabancı dili öğreniyorum. Türkiye'nin en büyük firmalarından birinde çalışıyorum. Milletin 8-9 ay 1 iphone almak için çalışması gerekirken ben ayda 2-3 tane iphone alabilecek duruma geldim ama hala öğrenmeye açım. Hiçbir zaman tamam artık daha birşey öğrenmem gerekmiyor demedim.
Oyunumuda oynarım, sporumuda yapıyorum, dizi izliyorum, film izliyorum, gitar çalıyorum (öyle 2 akor vurup şarkı söylemekte değil fingerstlye denilen teknik ile yani tek elle gitar çalarken diğer elle başka ritimler veya percussion dediğim vuruşlar yapma gibi birşey) neredeyse hepsini kendi kendime araştırarak internetten videolar izleyerek öğrendim. İstedikten sonra yapılmayacak birşey yok. Beynini buna göre yönlendirsen başarılı olursun.
Son olarak daha 16 yaşındasın, kendini iyi bir geleceğe yönlendirmek yine senin elinde, şimdiden bu kadar karamsarlığa kapılma. Ben şuan 29 yaşındayım nereyse 2 kat yaş farkı var aramızda. Bunlar benden sana bir abi tavsiyesi olsun dikkat edersen.

15-16 yıllık eğitim hayatını verimli geçirmeyi planlayacak kadar bile sabır gösteremeyen geleceğin ucuz iş güçleri konuda toplanmış. Bu sadece sizin için geçerli değil, sizin gibi şu anda eğitim gören yüz milyonlarca başka insan için de geçerli. Sistemi sevmeyebilirsiniz, biz de sevmedik ancak hayatınızın geri kalanında sürünmek istemiyorsanız yüz milyonlarca kişi arasında fark yaratan azınlıktan olmak zorundasınız.

Eğitim hayatına sabredemeyip günümüzün iş hayatının rekabetinde başarılı olabilecek biri yok. Siz o "mucize" olacağınıza çok güveniyor olabilirsiniz ama %99.999'unuz o-la-ma-ya-cak! Eğitim gibi tek bir sorumluluğunuzun olduğu dönemde bununla başa çıkamıyorsanız iş hayatında ve geleceğinizde hepinize şimdiden geçmiş olsun diyorum.

Ayrıca bu eğitim hayatından da neredeyse 2 kat daha uzun bir iş hayatı sizleri bekliyor, asıl küfürlerinizi o zamana saklayın. 25-30 yıl boyunca çok çok büyük bir kısmınız her sabah o küfürleri tekrarlayarak işe gidecek çünkü başka bir seçim şansınız olmayacak. Bu kafayla bir planınız olmadan gireceğiniz iş hayatında, eğitim hayatınızda bazı farklılıklar oluşturacak şeyleri yapmamışsanız 2. bir plan oluşturup hayatınızı yönlendiremeyeceksiniz.
Canlı derslerden bıktık.

Sizin durumunuz en azından iyi bizim mesaimiz 8.00'da başlayıp 19.30'da bitiyor.
Bu arada çok haklısınız.

Buradan resim, müzik ve beden dersleri öğretmenlerine sesleniyorum. Yüz yüze ders varken hiçbir şey yapmadık sizin derslerinizde. Şimdi gelmiş diyorsunuz ki derse girin yoksa düşük not veririm. Sanki önceden sınavla sizin dersiniz de not alıyorduk ya sanki.
Yürü be reis! Harbiden ya, bizim beden hocası not vericekmiş diye saçma sapan ödevler verdi. O saçma ödevler asıl derslerimin ödevlerini yapacağım zamandan çok almıştı.

Herkese selam. Biraz içimi dökmek istiyorum. Ben hayattan çok sıkıldım. Sabahın 8'den 13'e kadar bilgisayar başında ders dinlemekten yoruldum. Gözlerim acıyor artık. Ha oyun oynarken de 5-6 saat bakıyorsun derseniz en son adam akıllı 6. sınıfta oyun oynamışımdır. Neyse dersler bitiyor 1 saat sonra yine ders çalışıyorum ama isteyerek değil çünkü sıkıldım Almanya'daki kuzenim 16 yaşında gezmekten başka bir şey yapmazken ben burada sabahtan akşama kadar masa başında ders çalışmaya çalışıyorum. Hafta sonları arkadaşlarla Discord'a giriyoruz 5 kişiyiz 4'ü Minecraft oynarken benim bilgisayarım çok kotu olduğu için oynayamıyorum. Tek aktivitem uyumak dizi izlemek ders çalışmak. Ot gibi yaşıyorum. 16 yaşında birinin yaşamı bu olmamalı. Bu olmamalı.

13 yine iyiymiş. Onun dışında kesinlikle haklısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı