Dershaneye gitmek ne kadar mantıklı?

Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
König
Merhaba. Seneye 11. sınıfa başlayacağım. Babam beni kesin bir şekilde dershaneye yazdırmak istiyor. Ben, pek bir faydası olmayacağını ve beni ciddi bir şekilde yormaktan ileri gidemeyeceğini düşünüyorum. Göndermek istediği dershaneler saat 8.00 da başlıyor ve 17.00 da bitiyor. Haftada 5 gün. Ayrıca büyük ihtimal okul açıldığında da devam ettirecek. Zamanım heba olacak diye korkuyorum. Çünkü beni çok fazla sıkacağını ve çalışma isteğimi öldüreceğini düşünüyorum. Sizce dershane dediğim gibi vakti heba etmek mi, yoksa gerçekten işe yarar mı? Evde çalışma konusunda, kendimi motive ettiğimde gayet iyi çalışabiliyorum.

Son düzenleme:
Eğer yalnız olmayı seviyorsanız ve dikkatiniz hızlı dağılıyorsa dershaneye gitmeyin. Babamın dershanesi var 8. sınıftan 12'ye kadar dershaneye gittim ve bu yıl mezuna kalıp evden çalışacağım dershane ücretsiz olduğu halde. Dershane faydalanmasını bilene çok iyi bir yer ama herkes aynı verimi alamaz.

Dershane ve özel dersler kesinlikle para tuzağı. Zeka geriliğin yoksa açarsın YouTube'dan ilgili videoyu çıkartırsın PDF'sini adamakıllı çalışırsın. Test kitaplarıyla pekiştirmeni de yapar bitirirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı