Dersim bir isyan mı yoksa katliam mı? Atatürk'ün haberi var mıydı?

Ne katliamdır ne de çok insancıl bir harekettir. Evet sana ihanet edeni, insanlara zulüm edeni öldürebilirsin ama öldürürken yanındaki masum insanları da gaz bombalarıyla öldürmezsin. Bu yüzden ne Kürtler kendini haksız bulur ne de Türkler. O yüzden tartışması gereksiz bir konu bence.

Çok geriye gitmeye gerek yok, Erzincan'da

"Başbağlar Katliamı" yıl 1993​

Erzindan , Kemah'lıyım, 1938 birde kendi köyümün yaşlılarından dinledim. Bizim köyün masum vatandaşlarının teröristler tarafından yaşattığı terörü burada anlatamam.

Kürt sorunu vardır. Görmezden gelmeyin.
Kürt sorunu olduğunu iddia etmek için, Kürtlerin bazı konularda Türklerden daha az hakka sahip olduğunu söylemek gerekir. Ancak böyle bir durumun olmadığı bir gerçektir. Kürtler arasında savcı, doktor, öğretmen gibi meslekleri icra edenler bulunmaktadır. Mahkemelerde Kürtlerin Türklerden daha az hakka sahip olduğunu gösteren bir durum da söz konusu değildir. Dolayısıyla Kürt sorunu olmadığı sonucuna varabiliriz. İyi günler.

Çok geriye gitmeye gerek yok, Erzincan'da.

"başbağlar katliamı" yıl 1993​

Erzindan, kemah'lıyım, 1938 bir de kendi köyümün yaşlılarından dinledim. Bizim köyün masum vatandaşlarının teröristler tarafından yaşattığı terörü burada anlatamam.

Tamam da PKK'nin böyle bir şeref yoksunu hareketin Tunceli'deki masum insanlarla ne alakası var? Ayrıca bu olay kaç sene sonrasında yaşanmış.

Çok geriye gitmeye gerek yok, Erzincan'da

"Başbağlar Katliamı" yıl 1993​

Erzindan , Kemah'lıyım, 1938 birde kendi köyümün yaşlılarından dinledim. Bizim köyün masum vatandaşlarının teröristler tarafından yaşattığı terörü burada anlatamam.
Okudum dostum. Masum adamlar örgütlenip Cumhuriyet'e isyan edecek adamlardı. Neden mi? Osmanlıca ve Türkçe yazılar yazıldı ya halk okuma yazma bilmiyor veya halk isyancı.

Tamam da PKK'nin böyle bir şeref yoksunu hareketin Tunceli'deki masum insanlarla ne alakası var? Ayrıca bu olay kaç sene sonrasında yaşanmış.
Hocam açıklama 93te 38de yaşadığını anlatıyor adam.

Kürt sorunu olduğunu iddia etmek için, Kürtlerin bazı konularda Türklerden daha az hakka sahip olduğunu söylemek gerekir. Ancak böyle bir durumun olmadığı bir gerçektir. Kürtler arasında savcı, doktor, öğretmen gibi meslekleri icra edenler bulunmaktadır. Mahkemelerde Kürtlerin Türklerden daha az hakka sahip olduğunu gösteren bir durum da söz konusu değildir. Dolayısıyla Kürt sorunu olmadığı sonucuna varabiliriz. İyi günler.
Kürtlerin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Bunu onlara sorarak anlaşabilirsin.

Kürt'lerin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Bunu onlara sorarak anlaşabilirsin.

Zaten kendileri belirliyorlar hayatlarını. Kimse gidip sen zorla ırgat olacaksın demiyor. Bizim, yani türklerin ülke üzerinde ne kadar hakkı varsa hepsi Kürt'lere de verilmiştir. Her T.C. Vatandaşı aynı haklara sahiptir. Bahsettiğin şey ise birkaç partizanın ortaya attığı saçma sapan kanıtlardan da ileri gidemez.

Zaten kendileri belirliyorlar hayatlarını. Kimse gidip sen zorla ırgat olacaksın demiyor. Bizim, yani türklerin ülke üzerinde ne kadar hakkı varsa hepsi Kürt'lere de verilmiştir. Her T.C. Vatandaşı aynı haklara sahiptir. Bahsettiğin şey ise birkaç partizanın ortaya attığı saçma sapan kanıtlardan da ileri gidemez.
Kendilerini kapitalist sistemde hayatlarını özgürce belirliyorlar mı sence? Müfredattı onlar seçmiyorlar.

Kürtlerin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Bunu onlara sorarak anlaşabilirsin.
Hocam anladım demokrasi karşıtı solcusun ve özerklik veya Kürdistan'ı istiyorsun. O zaman sorarım? Türkiye'den ayrıldınız diyelim. O zaman ne olacak? Mersin'deki Kürt ile Diyarbakır'daki Kürt bir mi? Ya Kürt devleti kurduğunuzda para nasıl kazanacaksınız? Veya size Özerklik verdik diyelim o zaman ne olacak örnekler İngiltere ve Finlandiya daha var istersen sayabilirim. Eğer bir ırkın yaşadığı bölgeye Özerklik verilirse diğer bölgeler onları ekonomik olarak dışlayacak. Karşı illerde yaşayan Kürt vatandaşları dışlanmaya maruz bırakılacak o zaman ne yapacaksınız? Ben demokrasi istiyorum sende diyeceksin bende.

Kendilerini kapitalist sistemde hayatlarını özgürce belirliyorlar mı sence? Müfredattı onlar seçmiyorlar.
Hocam bizde seçmiyoruz işte eğitim sistemi o yüzden çöp.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı