Detroit: Become Human hakkında düşündüklerim

Her düşündüğümü belirtme konularımda belirttiğim gibi belirtmem gerekirse bu bir inceleme konusu değil, düşüncelerimi aktarma konusudur ve spoiler içermeyecektir. Oyuna başlarken "aman, alt tarafı robotlar, ne kadar etkileyici olabilir ki?" demiştim. Bu sözümü geri alıyorum. Gerçekten çok etkileyici bir oyun ile karşı karşıya kaldım.

Ben ciddi anlamda ilk defa bir oyunda her ama her yaptığım hareketin ciddi sonuçları olduğunu görebildim. Seçime göre ilerleyen oyunlarda seçimin en etkili olduğu oyun kesinlikle Detroit: Become Human'dır. Yeri geldi sevdiğim karakteri korumak için canım çıktı, yeri geldi ölen veya ölecek gibi olan her karaktere çok üzüldüm. Yahu neredeyse oyunda her bölüm için ayrı sonlar var, daha ne olsun? Her şeyiyle çok iyi bir oyun olduğunu düşünüyorum.

Çok kısa söylemek gerekirse oyunda tamamen aslında gerçek duyguları olan, insan gibi yaşamak isteyen ve bunun için uğraşan androidler var. Bu androidler tahmin edebileceğiniz gibi insanlar tarafından işkenceye ya da köleliğe mahkum bırakıyorlar. Aklınıza gelebilecek her türlü eziyete mahkum bırakıyorlar. Gerisini söylersem başta spoiler içermeyecektir dememin bir anlamı kalmaz.

Kesinlikle farklı bir tecrübe. Herkesin tatması gereken tecrübelerden biri olduğunu düşünüyorum. Son olarak fazlasıyla empati kurabildiğim ve içinde az da olsa kendimi görebildiğim karakterin resmini buraya atmazsam olmaz.

partners-100-percent-completion-endings-detroit-become-human-slim_1200x500.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı