Demokrasiye karsiyim zaten ve ben de bunu diyorum. Kendimizden yuzlerce kilometre birisinin uzerimizde etkisi olmasi sacma. Eger gucu tek bir merkeze verirsek oyle ya da boyle merkezin kapsadigi herkesten hepimiz etkilenecegiz. Merkezi mumkun oldugunca dagitmali hatta en sonunda bireyin kendi eline vermeliyiz ki herkes yalnizca kendinden sorumlu olmali.Daha ilkokul mezunu olmayan biriyle lise mezunu birinin oyunun bir olması mantıklı değil bence.
Dalga amacli yazmistim onu. Bir tekelin basina liyakatli insanlari gececegini ve bu tekelin asla verimli bir sonuc dogurabilecegini dusunmuyorum.Arkadaşın dediği bilim adamları yönetmeli ideolojisi platonik oligarşisi. Yine bir topluluk olacak ama işini bilen ve liyakatli kişiler olacak.
Bizi dusunecek iyi kalpli insanlari bulup bu kisileri tekellestirip kotulesmemelerini ummaktansa temelde yalnizca kendi karini dusunecek cok sayida hizmet saglayicisinin kendi aralarinda rekabet etmesi ve istegimiz sekilde iyi vermeyenlerin piyasada elenmesi ile en verimli sonucu alacagimizi dusunuyorum.