Devletin yönetim biçimi nasıl olmalıdır?

Daha ilkokul mezunu olmayan biriyle lise mezunu birinin oyunun bir olması mantıklı değil bence.
Demokrasiye karsiyim zaten ve ben de bunu diyorum. Kendimizden yuzlerce kilometre birisinin uzerimizde etkisi olmasi sacma. Eger gucu tek bir merkeze verirsek oyle ya da boyle merkezin kapsadigi herkesten hepimiz etkilenecegiz. Merkezi mumkun oldugunca dagitmali hatta en sonunda bireyin kendi eline vermeliyiz ki herkes yalnizca kendinden sorumlu olmali.

Arkadaşın dediği bilim adamları yönetmeli ideolojisi platonik oligarşisi. Yine bir topluluk olacak ama işini bilen ve liyakatli kişiler olacak.
Dalga amacli yazmistim onu. Bir tekelin basina liyakatli insanlari gececegini ve bu tekelin asla verimli bir sonuc dogurabilecegini dusunmuyorum.

Bizi dusunecek iyi kalpli insanlari bulup bu kisileri tekellestirip kotulesmemelerini ummaktansa temelde yalnizca kendi karini dusunecek cok sayida hizmet saglayicisinin kendi aralarinda rekabet etmesi ve istegimiz sekilde iyi vermeyenlerin piyasada elenmesi ile en verimli sonucu alacagimizi dusunuyorum.

Irkçılığa, ayrımclığı karşı olamlıdır.
Kötü alışkanlıklara müsade etmemelidir. Örneğin eşler birbirini aldatıyor, çocuklar küçük yaşta sigaraya alkole başlıyor falan.

Bu fikirde olan kisilerle birlikte bir sivil toplum kurulusu ile bunu yapabilirsiniz. Bunun icin devlet gerekmiyor. Hicbir sey icin devlet gerekmiyor.
Tek bunu demedim. Çocuklar küçük yaşta sigara alkol kullanıyor gibi kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi lazım dedim tabi cımbızlandı bir tarafı.

Tek bunu demedim. Çocuklar küçük yaşta sigara alkol kullanıyor gibi kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi lazım dedim tabi cımbızlandı bir tarafı.
Bu konuda da ayni sekilde. Bireyler olarak sorumluluklarimizi devlete yuklemeye calistikca haklarimizi da beraberinde kaybediyoruz. Bu dedikleriniz de en basta ailelere, sonra okullara, sonra da sivil toplum kuruluslarina kaliyor. Devletin bu konuda bu saydiklarim kadar etkili bir sey yapmasi mumkun degil.

Ayrica ben kendi cocugumu bunlardan uzak tutabilecegim halde neden baskalarinin cocuklarinin bundan uzak tutulmasi icin zorla vergi vereyim ki. Bu konudaki sivil toplum kuruluslari daha etkili olacagindan onlara gonullu bir sekilde bagista bulunmak isterim ama.

Bu konuda da ayni sekilde. Bireyler olarak sorumluluklarimizi devlete yuklemeye calistikca haklarimizi da beraberinde kaybediyoruz. Bu dedikleriniz de en basta ailelere, sonra okullara, sonra da sivil toplum kuruluslarina kaliyor. Devletin bu konuda bu saydiklarim kadar etkili bir sey yapmasi mumkun degil.

Ayrica ben kendi cocugumu bunlardan uzak tutabilecegim halde neden baskalarinin cocuklarinin bundan uzak tutulmasi icin zorla vergi vereyim ki. Bu konudaki sivil toplum kuruluslari daha etkili olacagindan onlara gonullu bir sekilde bagista bulunmak isterim ama.
Her aile maalesef çocukları ile ilgilenemediği için yeterince devletin el atması gerektiğini düşündüm. Çünkü "nasıl bir yönetim biçimi" isterseniz konusu bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı