- Makaleler
- 3
AhahaSatış baltalamak nedirBöyle bir ceza mı var? Yani ne yaptın tam olarak dükkanın önüne mi yattın "Çocuğumu keserim bırakın"
![]()
AhahaSatış baltalamak nedirBöyle bir ceza mı var? Yani ne yaptın tam olarak dükkanın önüne mi yattın "Çocuğumu keserim bırakın"
![]()
"Akıllı telefon kadar akıllı olmadıkları için böyle"
Ulan akıllı telefonlar akıllı mı ki? Senin verdiğin direktifler dışında sen bir şey demeden yapıyorlar mı? İnternete bağlanan her cihaza akıllı demekten bir vazgeçin artık!
Yapay zeka ile yeni yeni akıllanmaya başladı/başlıyor telefonlar. Onda da henüz çok bir şey yapabildikleri yok zaten.
Ha ne zaman telefon abi senin için şunu yaptım; eve gelmeden kombiyi harladım, dur sen zahmet etme ışıkları yakayım demeye başlarsa o zaman akıllanmış sayarım ben.
Haklısınız. Maalesef bazen ben de mesaj yazarken korkuyorum, Google'dan bazı şeyler araştırmam bile gerekebiliyor imla konusunda. Hatta bazen atmaya korktuğum mesajlar oluyor, vazgeçiyorum.Türkçe olayının abartıldığını düşünüyorum. Yorumlarımız burda makale ile eşdeğer seviyede Türkçe imla kurallarına tabi tutuluyor. Bu radikal Türkçe tavırlarının zaten sorun yaşayan birinin daha derdini anlatma kısmında susturulması haliyle nefret oluşturabiliyor.
Satış baltalamak nedirBöyle bir ceza mı var? Yani ne yaptın tam olarak dükkanın önüne mi yattın "Çocuğumu keserim bırakın"
![]()
Edilebilir, bunda garip olan nedir? Sosyal medya insanların fikirlerini paylaştıkları bir mekan. Böylesine büyük mekanda Technopat'tan nefret edenlerin bulunması ve yazıya dökmesi de gayet normal.
Hiçbir site mükemmel olmadığı gibi bura da mükemmel değil. Ha mükemmel olmasını bekleyen de yok, orası ayrı bir konu. Örneğin benim garibime giden Mikail Fidan'ın şu yorumu: "Anlatım bozukluğu, devrik cümle gibi durumlar düzeltilmesi gereken hata kategorisine girmiyor." Devrik cümle zaten kural olarak hatalı kullanım değildir fakat anlatım bozukluğu yapılan imla hatalarını da kapsar. Burada noktalama ve diğer yazım kurallarının önemsenmesinin sebebi anlatıma açıklık getirmekse anlatım bozukluğunun her türlüsüne önem verilmesi gerekir. Velhasıl kelam Türkçeye önem veriyoruz deyip de birkaç kuralını es geçiyorsanız burada noksanlar vardır.
Ben tapatalk ile yazıyorum telefon zaten 4 inç düzgün yazamıyoruz ona ceza kesmemeliler.
Ben de mobil cihazlardan bağlanıyorum genellikle Sosyal'e fakat yazım yanlışı yapmadan yazabiliyorum. Alışmanız gerekiyor.Ben tapatalk ile yazıyorum telefon zaten 4 inç düzgün yazamıyoruz ona ceza kesmemeliler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.