Dil bölümü tercihi nasıl olmalı?

6kaps9

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2018
Mesajlar
2.045
Çözümler
8
İngilizce tercumanlik istiyordum ama maalesef guzel bir yer gelmedi, en iyi Atatürk universitesi geliyor ama o da o kadar iyi degil.
Suanlik seceneklerim bunlar;
Trakya universitesi Almanca ogretmenlik veya tercumanlik okuyabilirim ve İngilizce tercumanlik veya ogretmenlik cift dal okuyabilirim.
Aydin Adnan Menderes universitesi Alman veya Fransız dili ve edebiyati okuyup İngiliz dili ve edebiyati da okuyabilirim ama bu bolum cok arastirma ve okuma gerektirdigi icin pek sevmiyorum.
Mersin universitesi Almanca veya Fransızca tercumanlik okuyabilirim ama burada İngilizce tercumanlik bölümü olmadigi icin cift anadal yapamam.
Sakarya universitesi Alman dili ve edebiyati veya tercumanlik okuyup İngilizce tercumanlik cift ana dal yapabilirim.
Bursa Uludağ Üniversitesi Fransızca ogretmenligi gelme ihtimali var, gelirse İngilizce ogretmenligi cift ana dal yapabilirim.
Ondokuz mayıs universitesi Almanca veya Fransızca ogretmenligi okuyup İngilizce ogretmenligi cift ana dal yapabilirim.
Fransızca'nin Türkiye'de pek is imkani olmadigini biliyorum ama yurt dışı planlarim var o yuzden bu sekilde dusunerek tavsiye verirseniz sevinirim.
Cift ana dal zor olur diyenler var ama buyuk ihtimal onlar dil alanindan cift ana dal yapmiyor o yuzden zor diyorlar, ben baska dilleri ogrenmekten keyif aldigim icin herhangi bir zorluk cekecegimi sanmiyorum. Okulda hevesle yaptığım odevler ve testler hep İngilizce ve Almanca olmustur.
Bu arada tercumanlik ve ogretmenlik tercihim. Yardimci olabilecek var mi?
YKS sonucum bu sekilde.

1689950704458.png
 
Hocam bende sızınle aynı yoldayım sıralamamız aynı hemen hemen ben ogretmenlıktenn zıyade Rus dılı dusunuyordum veya cın dılı ancak bu cıft ana dal cezbetmıyor degıl karar verebildinizmi acaba.
 
Almanca bölümleri seçilmemeli çünkü alım olarak çok kısıtlı. En iyi tercih İngilizce öğretmenliği, olmazsa İDE olmalıdır. Formasyonun da gelmesiyle birlikte öğretmenlik yolu da açıldı. Fransızca için de pek iş seçeneği yok.
 
Hocam bende sızınle aynı yoldayım sıralamamız aynı hemen hemen ben ogretmenlıktenn zıyade Rus dılı dusunuyordum veya cın dılı ancak bu cıft ana dal cezbetmıyor degıl karar verebildinizmi acaba.

Trakya universitesi Almanca ogretmenlik veya tercumanlik dusunuyorum. Sececegin bolumun hazirlik sinifi var mi yok mu kontrol et. Cift ana dal yapmayi istiyorsan da universite ile gorus istedigin bolumden cift ana dal yapabilir misin sor.
Dil ve edebiyat bolumunde cok fazla arastirma yapacaksin ve kitap okuyacaksin haberin olsun.

Almanca bölümleri seçilmemeli çünkü alım olarak çok kısıtlı. En iyi tercih İngilizce öğretmenliği, olmazsa IDE olmalıdır. Formasyonun da gelmesiyle birlikte öğretmenlik yolu da açıldı. Fransızca için de pek iş seçeneği yok.

Dedigim gibi sadece Türkiye'de is bulmak degil amacim, yurt dışında da bulabilirim. Universite hayatimda guzel bir CV yapmayi planliyorum.
 
ELL düşünebilirsiniz fakat Atatürk Üniversitesi sandığınız gibi kötü bir üniversite değil. Şehir yanılgısına düşmeyin, ülkedeki en köklü okullardan birisi Atatürk Üniversitesi'dir. Eğitimi gayet iyi, araştırın zaten dediklerimi fark edersiniz. Sırf güzel şehir olcak diye saçma sapan bir bölüm yazmanızı istemem şahsen, Atatürk Üniversitesi üzmez fakat Erzurum biraz üzebilir.
 
Çift anadal hakkında bilgi edinebilirseniz beni de aydınlatabilir misiniz @6kaps9 hocam? Bende şuan sizin konunuzdan öne çıkarak çift anadal yapmayı planlıyorum. Becerilerimiz neredeyse aynı. Bende başka dillere yönelik şeyleri seviyorum.
 
Çift ana dal hakkında bilgi edinebilirseniz beni de aydınlatabilir misiniz @6kaps9 hocam? Bende şu an sizin konunuzdan öne çıkarak çift ana dal yapmayı planlıyorum. Becerilerimiz neredeyse aynı. Bende başka dillere yönelik şeyleri seviyorum.

İngilizce cift ana dal yapmak icin yapilan bir sinavdan 70 puan uzeri alman gerek ve ana bolumundeki not ortalamani yuksek tutman gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı