Dinler ve mitolojiye dayanan forum kurmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Memolii7

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
2.055
Çözümler
3
Size bir fikir danışmak istiyorum, benim aklımda ana konusu dinler ve mitoloji olan özgürlükçü bir forum var, zamanında Antidogmatik isimli bir forum vardı belki bilenleriniz vardır, ancak o sonradan kapandı. Biliyorum artık forum açıp bir trafik tutturmak imkansız ancak yine de bir domain alıp denemek istiyorum.
 
Aynı konu üzerinde çok durdum ancak bir türlü düzeni ve saygın ortamı oluşturabileceğime inanmak istemedim. Yoluma dinleri tanıttığım bir blog üzerinden devam ettim.
 
Sanmıyorum ki fanatiklik olmadan insanlar yorumlarını belirtsin bu konuda forum değil ama çeşitli Facebook gruplarında görüyorum sözde tartışma grubu ama herkesin bildiği kendi doğrusu.
 
Ya İslamcı grupların altında olacaksınız ya da karşı taraf. Hayvan severler ile balıkçılar gibi.
 
Size bir fikir danışmak istiyorum, benim aklımda ana konusu dinler ve mitoloji olan özgürlükçü bir forum var, zamanında antidogmatik isimli bir forum vardı belki bilenleriniz vardır, ancak o sonradan kapandı. Biliyorum artık forum açıp bir trafik tutturmak imkansız ancak yine de bir domain alıp denemek istiyorum.

Bana göre herkes bir birine girer.
 
Mesela ne gibi yok?
Gezmek, dolaşmak serbest hatta sevap bile.
Alkol gibi mi?
Zararlı ve beyini uyuşturuyor. Karaciğere zarar veriyor.
Kızlara bakmak gibi mi?
Cinsellik bir yere kadar iyidir. (Evlenip işini eşinle görmek) Kızlara bakmak vb. şeyler zihinsel fonksiyonları etkiler. Bir kız yanına gelip nasılsın derse ondan cinsel bir şey hissediyorsan sorun büyük. O da bir insan ve ilk aklına gelen cinsellik olmamalı. Bu yüzden kızlara bakmamak her yönden iyi ama yaparsanız sizin bileceğiniz bir şey.
Başka ne var söylesene?
 
Uygun tartışma ortamının sağlanması konusunda endişeliyim, bu pek mümkün olmayabilir.
 
Sonuçta sınırlama v

Din konusunda bilgi alışverişine girmek isteyen her gencin yolu Facebook tartışma gruplarından geçer, 35 yaşındaki rıfkı Abi'nin "şu evren Allah olmadan nasıl olabilir?" argümanıyla yolculuk hayal kırıklığıyla sonuçlanır.

Yok.

Mesela ne gibi yok?
Gezmek, dolaşmak serbest hatta sevap bile.
Alkol gibi mi?
Zararlı ve beyini uyuşturuyor. Karaciğere zarar veriyor.
Kızlara bakmak gibi mi?
Cinsellik bir yere kadar iyidir. (evlenip işini eşinle görmek) kızlara bakmak vb. şeyler zihinsel fonksiyonları etkiler. Bir kız yanına gelip nasılsın derse ondan cinsel bir şey hissediyorsan sorun büyük. O da bir insan ve ilk aklına gelen cinsellik olmamalı. Bu yüzden kızlara bakmamak her yönden iyi ama yaparsanız sizin bileceğiniz bir şey.
Başka ne var söylesene?

Isı bu acıdan düşünürsek bugün oynadığımız oyunlarda, reklamlarda ve programlar cinsellik dolu adımbaşı gunah isliyoruz bir şey hissetmesende ister istemez görüyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı