Dışlanmak

Not: Dünyanın ve Z kuşağı gibi daha geniş açılı bakışlar durduk yere depresyona sokabilir seni. Zeki insanlar toplumsal sorunlara kayıtsız kalmayabilir. Ondan böyle yazılar görünce dikkatli ol. Dikkatli olmayabilirsin belki o yazıları görünce ama asıl sorunun Aspergerden kaynaklı olduğunu unutma. Kimse durduk yerde birisini öldürmez gibi şeyler söyleyenler hatalı. Çünkü istisnalar var (Amok olanlar.) fakat toplum kötü olsa bile hepsi kötü olacak diye bir şey yok. Pesimizm ön yargısı bu. Aspergerler veya Şizoid böyle yazılara kafayı takip kendine has politik inanışlar geliştirebilir. Fakat sorun Aspergerden kaynaklı. Eğer doğru yönlendirilirsen bir alanda çok başarılı birisi olabilirsin. Sorunun Aspergerden kaynaklı olduğunu düşünmen daha yararlı olacaktır çünkü diğer sorunlar çok daha büyük. Kişisel boyutta bak. Başarılı olanlar şanslı olabilir ama karamsar bakış açıların her ne kadar bir yararı olsa da (Tedbir almak gibi.) riskleri var. Ön yargısız düşününce daha nesnel bakabilirsin. Ön yargı olunca diğer şeyleri görmüyorsun ama tamamen kötü değil.

Senle benzer mizah anlayışı olanlar seni anlayabilir. Aspergerlerin mizah anlayışı farklı. Mizah yapamıyorsun diyorlarsa bu Asperger belirtisi.
Ben Alfa Kuşağıyım 2011.

Yorumu düzelttim şimdi. O zaman zamanında fark etmişsin. Daha geç olabilirdi. Yani karamsar bakış açılara kapılma. Asperger olanlar bunlara kolay kapılıp depresyona giriyor.
Gelecekde buyuk seylere sebep olmaz demı?

Not 2: Bu arada ailenden birisi sürekli erken veya aynı saatte kaldırıyorsa sürekli yani aynı şeyleri sürekli yapıyorsa Asperger olabilir. Çok rahatsız olabilirsin bundan ve devam edeceklerdir buna. Düzelme olmaz muhtemelen. Yani bunları hesaba katıp bazı şeyleri yapmak gerekir. Sorunların kaynağını çözünce nesnel bakış açısı ile sorun çözülebilir. Beyni, psikolojiyi anlamak önemli. Sorunlar beyinde olan farklılıklardan kaynak olabiliyor ve en önemli organ.

Not 2: Bu arada ailenden birisi sürekli erken veya aynı saatte kaldırıyorsa sürekli yani aynı şeyleri sürekli yapıyorsa Asperger olabilir. Çok rahatsız olabilirsin bundan ve devam edeceklerdir buna. Düzelme olmaz muhtemelen. Yani bunları hesaba katıp bazı şeyleri yapmak gerekir. Sorunların kaynağını çözünce nesnel bakış açısı ile sorun çözülebilir. Beyni, psikolojiyi anlamak önemli. Sorunlar beyinde olan farklılıklardan kaynak olabiliyor ve en önemli organ.
Evimizde asperger var oda benim bi tek :| biri si asperger olsa arklarimdan en azindan arkadasiligimiz iyi olur.

Gelecekde buyuk seylere sebep olmaz demı?
Gelecekte iş yerinde radikal şeyler yani işçiler falan değişirse rahatsız olursun baya ama ileri ki yaşlarda şüphelenen olacaktır. Ailenin bir üyesine de demiş olabilir fakat ileri ki yaşlarda fark edilmeden ölenler olabiliyor. Bu aralar artışta çünkü farkındalık arttı. Otizm veya Asperger sonradan öğrenilmez. Bunu diyenlere bakma. İş hayatında belirtiler belli olmayabilir hatta iş hayatında patronun istediği bir tip olacağın için seni çok değerli bir işçi görecektir (İşçilerle sosyalleşme sorunu yaşayabilirsin veya tam zıttı çevren çok geniş olur. Anormal durumlar oluyor genelde ama normal geliyor Aspergerle bunlar. Fakat işçilerin ve patronların seni çok beğenmesi daha olası. Şirketin beyni olabilirsin.) ama kendini sömürtme onlara. Yani gelecekte yaşadığın sorunlar azalacak, üstüne psikolog yardımı gelirse daha da azalır. Bu yaşta fark etmen önemli çünkü asıl bu yaşlarda sorunlar oluyor ama hayat boyu sorunlar olabiliyor elbette fakat azalıyor. Değişmeye açık değilsin demişim. Muhafazakar sanabilir birisi seni ama muhafazakar gibi şeyler değilde farklı hatta baya farklı görüşleri oluyor Aspergerlerin. Rutinde değişiklik istemiyorlar. Yanlış bilgi vermeyim.

Kendi alanında olmayan şeyleri anlamayabilirsin. Normal bu. Çeşitlilik çok olursa sosyalleşme şansın artar ama genelde tek tip oluyor ve sıkıcı görüyorlar seni.

Gelecekte iş yerinde radikal şeyler yani işçiler falan değişirse rahatsız olursun baya ama ileri ki yaşlarda şüphelenen olacaktır. Ailenin bir üyesine de demiş olabilir fakat ileri ki yaşlarda fark edilmeden ölenler olabiliyor. Bu aralar artışta çünkü farkındalık arttı. Otizm veya Asperger sonradan öğrenilmez. Bunu diyenlere bakma. İş hayatında belirtiler belli olmayabilir hatta iş hayatında patronun istediği bir tip olacağın için seni çok değerli bir işçi görecektir (İşçilerle sosyalleşme sorunu yaşayabilirsin veya tam zıttı çevren çok geniş olur. Anormal durumlar oluyor genelde ama normal geliyor Aspergerle bunlar. Fakat işçilerin ve patronların seni çok beğenmesi daha olası. Şirketin beyni olabilirsin.) ama kendini sömürtme onlara. Yani gelecekte yaşadığın sorunlar azalacak, üstüne psikolog yardımı gelirse daha da azalır. Bu yaşta fark etmen önemli çünkü asıl bu yaşlarda sorunlar oluyor ama hayat boyu sorunlar olabiliyor elbette fakat azalıyor. Değişmeye açık değilsin demişim. Muhafazakar sanabilir birisi seni ama muhafazakar gibi şeyler değilde farklı hatta baya farklı görüşleri oluyor Aspergerlerin. Rutinde değişiklik istemiyorlar. Yanlış bilgi vermeyim.

Kendi alanında olmayan şeyleri anlamayabilirsin. Normal bu. Çeşitlilik çok olursa sosyalleşme şansın artar ama genelde tek tip oluyor ve sıkıcı görüyorlar seni.
Sadece siniftan dolayi diye düşünmüştüm ve sendrom bile varmış.
Ama anlamadığım birşey var. Benim asperger olduğumu bilmiyorlar ve benim mizah yapmadan (Komik degil diyorlar) neden böyle sert davranıyorlar?
Bimiyorlar ben mizahda yapmasam neden böyle anlıyorlar?

Evimizde asperger var oda benim bi tek :| biri si asperger olsa arklarimdan en azindan arkadasiligimiz iyi olur.
Yetişkin iseler fark etmen çok zor fakat tek sen bu sorunu yaşıyor olabilirsin evde. Kalıtımlarla ilgili şeylere gireceğim. Genetik ile aktarma olabilir. İleride çocuğun olursa Asperger olabilir. Arkadaşlarına bu sorunu bahset. Eğer kabulleneceklerse seni bu halinle iyi. Bazıları şerefsiz olabiliyor çünkü. Bilince direk gidebilirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00