Dördüncü İttifak Geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teröre destek veren bir parti kapatılsın elbette. Yeni bir parti kurarlarsa o da kapatılsın.
İstediğin kadar kapat, HDP seçmenini engelleyemezsin. Türkiye'nin en örgütlü hareketi HDP'dir.
Her ilde bağımsız adaylarla girme ve hedeflediği yerden istediği kadar milletvekili çıkarma deneyimi bile var.

İstediğin kadar kapat, HDP seçmenini engelleyemezsin. Türkiye'nin en örgütlü hareketi HDP'dir.
Her ilde bağımsız adaylarla girme ve hedeflediği yerden istediği kadar milletvekili çıkarma deneyimi bile var.

2015 seçimleriydi heralde. CHP her evden 1 oy HDP'ye 1 oy CHP'ye kampanyası yapmasa. O seçime HDP parti olarak girmişti ve 10.76 ile barajı geçti.

CHP o seçim HDP'ye destek çıkmasa baraj altı kalacaktı ve 5 yıl mecliste 1 tek HDP'li vekil olmadan geçecekti. Ama ne yaptı etti gene o partiyi meclise soktular o zaman. Üstüne HDP barajı geçti diye pilav dağıtan Milletvekilleri olmuştu CHP'de gerisini siz hesap edin.

Ayrıca CHP'den ayrılan isimler anlatıyor o seçim gecesi parti kendi oylarından çok HDP'yi takip edip barajı geçince kutlama yaptıklarını söyleyenler var...

Sanki kurucu üyesiymişsin gibi savunuyorsun, o yüzden sordum.
99 seçimleriydi sanırım. Üniversitedeyiz. Sol hareketler içinde Anarşist birkaç kişiyiz. O dönem ÖDP (şimdiki adı Sol Parti) ve HDP (o zamanki adı HADEP idi sanırım) ayrı ayrı seçime giriyorlardı.
Hocam bize oy verecek misiniz diye gelip soruyorlardı. ÖDP'li arkadaşlara "oy yok" dedim. Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı.
Sonra HADEP'li arkadaşlar geldi. Hocam bize oy verecek misiniz? O zamanki siyasetinde Kürt milliyetçiliğinden başka bir şey yoktu. Veya en azından bence öyleydi.
"Vallahi kan tutmuyor arkadaşlar" dedim. Gülüp geçtik.

99 seçimleriydi sanırım. Üniversitedeyiz. Sol hareketler içinde Anarşist birkaç kişiyiz. O dönem ÖDP (şimdiki adı Sol Parti) ve HDP (o zamanki adı HADEP idi sanırım) ayrı ayrı seçime giriyorlardı.
Hocam bize oy verecek misiniz diye gelip soruyorlardı. ÖDP'li arkadaşlara "oy yok" dedim. Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı.
Sonra HADEP'li arkadaşlar geldi. Hocam bize oy verecek misiniz? O zamanki siyasetinde Kürt milliyetçiliğinden başka bir şey yoktu. Veya en azından bence öyleydi.
"Vallahi kan tutmuyor arkadaşlar" dedim. Gülüp geçtik.

Bu hesaba göre sen 40 yaşın üzerindesin doğrumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00