Doğuştan okuma bileniniz var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu nasıl oluyor ya? Kendi kendine öğrenmek. İnsan beyni gelişen bir şey. Gelişmeden pat diye bir şey öğrenilmesi saçma.

3-4-5 yaşlar için geçerli. Aile yönlendirmeden yapabilmesi saçma.

Her insan teknik olarak doğuştan okuma yeteneğine sahiptir. Muhtemelen şu an ki okuma yeteneklerimiz var olan okuma yeteneğimizin gelişmiş versiyonudur. Bir bebeğin annesine tepki vermesi, ona göre ağlamasını zamanlaması gibi şeyler de buna dahil olabilir.

Aaron Swartz sadece bilgisayara çok küçük yaşlarda hakimdi bu kadar. Babam yazılımcı olsaydı ben de 4 yaşında bilgisayara oyun kurardım😂. Ayrıca bence bu yalan bir kaynağın haberidir.
Biraz şans işi işte. Köyde doğup da aynı yetenekte olan çocukla kıyaslamak mantıksız olur mesela.

Ben lisedeyken matematik öğretmeni soruyu tahtaya yazmayı tam olarak bitirmeden, sonucun doğru olup olmadığını sorardım. Hep de doğru çıkardı ve çözümü için beni tahtaya kaldırırdı. Başlarda öğretmen sorunun çözümlü halini daha önceden gördüğümü düşünüp kendisi başka kaynaklardan sorular getirmeye başlayınca anladı ki benim işlem çözme kabiliyetim çok yüksekti. Maalesef aynı başarıyı sözelde yapamıyordum. Üniversite sınavında 30 matematik 1, 30 matematik 2 sorularının tamamını doğru çözmüştüm.
Öğretmenim matematiği çok hızlı çözebildiğime inanmakta güçlük çekmişti.
Bebek iken doğuştan okumayı bilmek, buna nasıl inanmamızı bekliyorsun? Kanıtın varsa dünyaya sunabilirsin. Herkes hayretle gerçekliğine şaşırabilir? Ancak kanıtın yoksa doğru söylediğine inanmaz.

Hasan mezarcı diye bir şarlatan vardı zamanında, eline sünnet asasını almış ve altın rengi parlak kıyafetiyle ben Mesih'im diyerek show ana habere bağlanmıştı. Sonuç olarak dalga geçilmişti.

İnanmazsın ama beni tarif ettin. Tabi bizim öğretmenimiz farklı kaynaklar getirmemişti. Nasıl bir his olduğunu bilirim aslında. Önceden soru kalıplarını bildiğin için aklında birkaç yol hesaplıyorsun. Yolun tamamı değil de ilk kısmına ışık tutuyorsun sorunun devamı geldikçe de seçenekleri bir bir eleyip o sırada işlemleri bitirirken doğru sonucu buluyorsun. En azından bende böyle 😁.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı