Dolar 11TL, Euro 12TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az haber okusanız biraz da basit ekonomi bilginiz olsa kurun neden bu denli çıktığını bilirdiniz zaten. C. B faiz karşısında her zaman mücadelemi sürdüreceğim diyor. Piyasa bu haberle faizin düşeceği mesajını çoktan aldı zaten. Kur yükselişinin nedeni de bu. Faizin düşük olması uzun vadede ülkeye her türlü kâr getirir. Çünkü yatırımcılar bankadan düşük faizle kredi alıp yapacakları iş ve yatırımlar için kullanabilirler. Ama hiç adım atan yok. Çünkü bu ülkenin faiz lobisi yıllar boyu yan gelip yattığı yerden faiz yediği için keyifleri yerindeydi ama şimdi keyifleri çok fena bozuldu. Zaten yıllarca kurun uzun vadeli yükselişinin sebebi de yüksek faizdi. Yani faiz düşeceği mesajı alan para babalarının ivedi şekilde nakitlerini dolara çevirmeye başladığının göstergesi bu. Ama yarın bir gün ülkede iş yapmaya gelince mecbur TL'ye döneceklerdir. Zaten bu saatten sonra doların 12 olmasıyla 15 olması arasında fark kalmadı. Bu ülkenin, bedeli ne olursa olsun bu faizden kurtulması gerek.
 
Şu ürünü ve altındaki şu yorumu herkesin görmesini o kadar istiyorum ki, çok çok güzel bir özet...

Ürün;
Eki Görüntüle 1218426

Bir sene önceki yorum;

unknown.png
Montaj değil mi? RX580 nasıl o fiyatta yahu!
 
Emin değilim. Geçenki aylarda yine düşürmüşlerdi faizi fakat yine dolar düşmemişti uzun zaman aralığında, belki şimdi düşer.
Mantığa bak yahu! Belki şimdi düşermiş. Ses etmeyeyim diyorum ama bu nasıl bir düşünce? Tüm ekonomistler faiz düşerse dolar artar diyor, siz belki düşer diyorsunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı