Farkında olmadığın şey sanayinin gelişmesi. Evet nüfusları az ama üretimleri hala iyi çünkü üretimleri insana dayalı değil robotlara dayalı. Sana uzun uzun anlatmak isterdim ama gereksiz buluyorum.
Uzun uzun anlatacagin sey buyuk ihtimalle sanayi devrimleri :
1. Sanayi devrimi insan gucu,
2. Sanayi devrimi buhar gucu ile daha az insan,
3. Sanayi devrimi ile elektrikli makinalar ile daha da az insan,
4. Sanayi devrimi ile akilli robotlar ve olabilecek minimum insan. Tuketmenin maximuma cikarildigi insan modeli.
Sana uzun uzun insan gucunun azaldikca ne gibi tehlikelerin olusacagini anlatmak isterdim ama 1 kisiye anlatacagima kalabaliga anlatmak isterim. Zaman kaybetmeyelim isimize bakalim : )
Anlatmaktan yoruldum, bıraktım nüfus fazla olunca bir halt olacağını sanmaları yok mu!
Degil mi ?
Futbolcularin 7 basakli bugday gibi yetismesi gerekirken nerde bu parlak insanlar diye soruyorsunuz siz de
Niye oldursun yahu. Farkli fikirleri otekilestirmedikce bisey olmaz.
Ben sizi de en iyi sekilde anlamaya calisiyorum.
Nereden nüfusu fazla olan ülkelere bak hepsi pislik, fakirlik içinde.
Mesela ben bu dediginizi anliyorum : )))
Çin'in ekonomisi devasa olmasına rağmen, o kadar insana yetmiyor ekonomisi, bizden düşük kişi başı gelirleri var.
Ingiltere`nin somurgesi olan Hindistan`da bulundum. Coplukler citlerle ayrilmis insanlar 2 sinifa bolunmuslerdi. Bir kismi copluklere zimmetlenmis gibi yasiyorlar.
Simdi somuruluyorsan isin zor. Askeriyesine bakicaksin. Milli iradeye bakacaksin.
Turk ordusuna baska sefer cok bayiliriz gogsumuzu gere gere. Iste o nufusun govde gosterisidir.
Ama anlatamazsın, nerede çokluk orada b...luk derler ya doğru söylüyorlar.
Nerde cokluk orda b..kluk lafina katiliyorum. Ama bu konu ile alakasi yok. Ulkenizi kucumseyerek saygisizlik yapmayiniz. Ben gurbetteyim ve Turkiye ile gurur duyuyorum.