Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç düşeceğini sanmıyorum. Aksine 4 TL ' yi bulacak, belki de geçecek. 5-6 kuruş düşebilir ama ani düşüş yaşayacağını sanmıyorum.

Öncelikle ihracatın ithalatı geçmesi gerekiyor en basit çözüm olarak. Ancak özellikle asgari ücrete yapılan zamdan sonra ben 4.50 civarına çıkacağını düşünmekteyim.

Dış ticaret açığı bilindiği gibi değil aslında. Ben hiçbir TUİK verisine güvenmiyorum açıkçası.
Gümrükçü olduğum için biliyorum, ihracat ile ithalat arasında o kadar da bir fark yok aslında.
Nedenini soracak olursanız tamamen Gümrük vergisi oranlarından dolayı. İhracatçı firma ile ithalatçı firmanın anlaşması üzerine düşük değerli fatura kesilir ve o istatistiki kıymet üzerinden gümrük vergisi ödenir.
Eğer gümrük vergisi oranları düşürülmüş olsaydı inanın ki o fark fazla olmazdı.
Haddinden fazla mı ithal ediyoruz, evet. Orası da ayrı bir konu tabii ki.

Dış ticaret açığı bilindiği gibi değil aslında. Ben hiçbir TUİK verisine güvenmiyorum açıkçası.
Gümrükçü olduğum için biliyorum, ihracat ile ithalat arasında o kadar da bir fark yok aslında.
Nedenini soracak olursanız tamamen Gümrük vergisi oranlarından dolayı. İhracatçı firma ile ithalatçı firmanın anlaşması üzerine düşük değerli fatura kesilir ve o istatistiki kıymet üzerinden gümrük vergisi ödenir.
Eğer gümrük vergisi oranları düşürülmüş olsaydı inanın ki o fark fazla olmazdı.
Haddinden fazla mı ithal ediyoruz, evet. Orası da ayrı bir konu tabii ki.
Aslına bakarsanız bu olay her yerde var. Birçok insan yüksek maaşlarda çalıştığı halde asgari ücretli gösteriliyor, birçoğu da çalıştığı halde sigortalı olarak gösterilmiyor. Birçok alım satım işlemlerinde KDV'yi az ödemek için tutarlar minimum olarak görünüyor. Bu yüzden haklısınız, hiçbir TÜİK verisine güvenmemek gerek. Birçoğu kendi ülkemize verdiğimiz zararlar. Nasıl vergi ödemeyiz diye düşündüğümüz vakti nasıl gelişiriz diye düşünseydik ülkemiz ciddi anlamda ilerleyebilirdi. Kendi halkımızı ve devletimizi kazıklamayı seviyoruz ve her alanda yapıyoruz. Üstüne bir de milliyetçiyiz devletçiyiz diye geçiniyoruz... Acınası bir durum..

Aslına bakarsanız bu olay her yerde var. Birçok insan yüksek maaşlarda çalıştığı halde asgari ücretli gösteriliyor, birçoğu da çalıştığı halde sigortalı olarak gösterilmiyor. Birçok alım satım işlemlerinde KDV'yi az ödemek için tutarlar minimum olarak görünüyor. Bu yüzden haklısınız, hiçbir TÜİK verisine güvenmemek gerek. Birçoğu kendi ülkemize verdiğimiz zararlar. Nasıl vergi ödemeyiz diye düşündüğümüz vakti nasıl gelişiriz diye düşünseydik ülkemiz ciddi anlamda ilerleyebilirdi. Kendi halkımızı ve devletimizi kazıklamayı seviyoruz ve her alanda yapıyoruz. Üstüne bir de milliyetçiyiz devletçiyiz diye geçiniyoruz... Acınası bir durum..
Sana katılıyorum dostum.

Kaç zamandır dolar konusu açmıyordu kimse. Bu vakte denk geldi. :D

Düşeceğini hiç zannetmiyorum. En fazla birkaç günlüğüne yerinde sayar. Bu ülkede bu zamana dek ucuzlayan bir şey pek görmedim açıkçası. İndirim zamanlarında da ''bindirim + indirim'' uyguladıkları için pek de bir şey değişmiyor.

Seçim olduğu hafta zaten meydan daha çok karışacaktır, bu da ekonomiye kötü etki eder yüksek ihtimalle.

Eğer imkanınız varsa bütçeyi biraz daha artırın. Bunu şu sebepten ötürü söylüyorum; Eğer bütçeye örtülü ödenek eklemezseniz sistem toplarken planladığınızdan daha düşük seviyede bir sistem toplarsınız.

NOT: Sipariş verdiğiniz andaki kuru takip edin. Malum, bilgisayar bileşeni satan siteler fiyatlarını dolar bazında belirliyor.

Ne zaman düşmüş ki şimdi umut ediyorsun. Grafiğe bak, dolar her zaman bir dönem en yukarıyı görmüş, sonra müdahale abuk gubukla bir miktar düşmüş yatay seyretmiş, sonra 1-2 ay aranın ardından bir daha yükselmiş. Bu kısır döngüdür.

1528061245376.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı