DSG, EDC, PowerShift, S-Tronic Şanzıman Nedir?

"Şunu yap, bunu yapma!" Bu tarz şeylere ifrit oluyorum. Bu kadar saçma bir ürün piyasaya sunulmamalı. "Düüt şanzıman ısındı, kenara çek." Manuel bile daha az emek istiyor bu durumda. Otomatik denilen şeyin böyle olmaması lazım.

Tork konvertörlü şanzımanlara ise hala saygım var. AL4 ve EAT6 kullandım, olması gereken bu diyebiliyor insan. Aisin güzel bir iş başarmış, otomobile göre karakteri bile değiştirilebiliyor. Serilik ve konfor bakımından çok güzel bir noktada.

Yarı otomatikler arasında; ya konfor ya da arıza sorunu yaşanıyor, ne gerek var ki böyle bir çileye.

Son düzenleme:
"Şunu yap, bunu yapma!" Bu tarz şeylere ifrit oluyorum. Bu kadar saçma bir ürün piyasaya sunulmamalı. "Düüt şanzıman ısındı, kenara çek." Manuel bile daha az emek istiyor bu durumda. Otomatik denilen şeyin böyle olmaması lazım.

Tork konvertörlü şanzımanlara ise hala saygım var. AL4 ve EAT6 kullandım, olması gereken bu diyebiliyor insan. Aisin güzel bir iş başarmış, otomobile göre karakteri bile değiştirilebiliyor. Serilik ve konfor bakımından çok güzel bir noktada.

Yarı otomatikler arasında; ya konfor ya da arıza sorunu yaşanıyor, ne gerek var ki böyle bir çileye.

Aslında dedikleriniz doğru ama işte manuel de olsa otomatikte olsa mecburen dikkat edilecek hususlar var. Nasıl ki manuel vites araçta yarım debriyaj beklemek zararlı ise, ya da debriyaja basmadan da vites geçişi yapılabilir iken debriyaja basarak vites değiştiriyor isek otomatikte de dikkat edilmesi gerekenler var. Ama şu teknolojide dediğiniz gibi özellikle ısınma konusuna çare bulmuş olmalıydılar en azından.

Yaşasın manuel vites. [emoji869] O ne öyle aman otomatik şanzıman bozulmasın, aman ısınmasın, falan filan. Bana araba kullanırken keyif vermeyen, arızalandığı zaman bi' dünya masraf çıkartan ve sürekli bebeğe davranır gibi davranmamı isteyen şanzımanla niye uğraşayım ki? Gaz fren, gaz fren uykum gelir yolda. Ama manuel vites araba kullanma keyfi verir, adabı vardır vites değiştirmenin, yeri geldiğinde 3'ten 2'ye alırsın aragaz verirsin, ivmelenirsin. Bir bakmışsın nasıl olduğunu anlamadan gittiğin yol bitmiş, geleceğin yere varmışsın ve üzülerek arabadan ayrılma zamanın gelmiş. Keşke o yol hemen bitmeseydi dersin. Hatta bilerek, yolu uzatarak gideceğin yere geç gidersin arabadan biraz daha geç ayrılmak için. Bir dahaki kullanacağın günü iple çekersin tekrar keyifle yolculuk yapmak için. (En azından ben öyleyim.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı