DSG şanzıman sorunları devam ediyor mu?

Merhaba, suv modellerine bakıyordum ve tiguan, karoq ve ateca modellerini de dsg kullandıkları için uzaktan bakıyordum. Dsg sorunları halen devam ediyor mu? Bu üç araçtan biri sorun yaşatır mı?

Volkswagen jetta kullandık 5 yıl önce falan almıştık 2 yıl kullandık dsg di sonra Skoda SuperB geçtik halen kullanıyoruz o da dsg gram sorun yaşamadık adamakıllı kullanılırsa o markalarında sorun çıkarıcağını sanmam.

Arkadaşımda Audi A3 2016 var onun kadar hassas araba kullanıcısı tanımam en iyi kaskolu yaptırır en iyi malzemeyi kullandırır 2 defa cortladı dsg şimdi araç 190 binde.
Ben arkadaşım veya başkasından örnek vermiyorum kendi yaşadıklarımı söylüyorum ben şu ana kadar hiç sorun yaşamadım o yüzden güvenilir geliyor.

2 yıl boyunca cvt şanzımanlı 2016 Subaru forester XT 350 tork 240HP kullandım 0-100'ü 7.5 sn olan koca araba için cvt şanzıman gayet başarılı ve konforluydu. Kullanırken de hiç küfür etmedim :))

Merhaba, SUV modellerine bakıyordum ve Tiguan, Karoq ve Ateca modellerini de DSG kullandıkları için uzaktan bakıyordum. DSG sorunları halen devam ediyor mu? Bu üç araçtan biri sorun yaşatır mı?
3 yıl olmuş ama ben yazayım yinede.Evet var hocam uzak durun VAG’dan.Evde 2017 model a4 b9,2023 a3 1.5 ve t roc 2023 1.5tsi var.Üçündede kavrama sorunu var.A4 durumu vahim cidden araç 70K’da ve 1den 2 ye atarken ciddi titretiyor,t roc daha 9000de ses yapıyor,a3 de hafif titretiyor daha 35K da.Yani A6 yad touareg almıcaksan DSG sorun illa ki yapıyor.Yapmaması için 3K devirin üstüne çıkmaman lazım emin ol 4-5 kere çıktın mıydı hemen başlıyor antikalıklar.Sen sen ol alıcaksan 45 tfsi,40tdi,gibi al yeni sistemlerden yoksa başın ağrır.Ben şuan t rocu dusunuyorum ne yapacam diye daha 9binde araba bu sesleri yapıyor.Bmw ya da mercedes daha sağlıklı olur hor kullansan bile onların şanzuman yine de daha sağlam dsg yada s tronice göre.

DSG'nin eski kuru kavrama modelindeki mekatronik sorununu soruyorsan, o düzeltileli 2-3 yıl oluyor. Tiguan'da şu anda sonradan öğrendiğim kadarıyla DQ380 kodlu ıslak kavrama ve 420-430 Nm torka kadar dayanıklı olan bir şanzıman var. Eskiden DQ200 kodlu, 7 ileri kuru kavrama ve 250 Nm torka kadar dayanan şanzımanında o sorunlar çıkıyordu.

Kısacası DQ380 kodlu şanzımanla DSG dayanıksız değil ama yine de bir tork konvertörlü şanzıman kadar dayanıklı da olamaz. DSG aynı anda 2 şanzımanın birleştirilmiş hali olduğu için parça sayısı ve hata oranı da yükseliyor ama ıslak kavramalı modellerde bu pek sorun olmaz.

Kısacası eskiden çok sorun çıkaran DQ200 kodlu kuru kavrama mekatronik sorunlu şanzımanla, şimdi Tiguan'da kullanılan DQ380 kodlu ıslak kavrama şanzımanı karıştırmayın. Arada epey bir fark var ısınma sorunları bakımından.
2016 model dsg şanzımanlı aracımız var DQ200 kodlu sanırım, 180 bin km mekatronik kart değişmesi gerekti. aracı satalım mı, şanzıman başka bir sorun çıkartır mı yoksa DQ200 kodlu şanzımanın tek sıkıntısı mekatronik kart mı ?

2016 model dsg şanzımanlı aracımız var DQ200 kodlu sanırım, 180 bin km mekatronik kart değişmesi gerekti. aracı satalım mı, şanzıman başka bir sorun çıkartır mı yoksa DQ200 kodlu şanzımanın tek sıkıntısı mekatronik kart mı ?
Neymis bu dsg ye daha 9bin de t-roc bugun 1den 2ye atarken hasirt diye atti tikirti da degil yani baya titretti daha 9binde,hocam satabiliyorsaniz satin araci dsg basa bela daha 9bin de benim basima dert olduysa 180k sonrasi cok sikinti

Technopat Haberler

Geri
Yukarı