DSG şanzıman sorunları devam ediyor mu?

@Noble Six Şu an ki Skoda Kamiq (2020-2021) modellerinde yeni nesil kuru kavrama olmayan şanzımanlar mı kullanılıyor, bir bilginiz var mı?
B sınıfında DQ381 mi kullanılıyor bilmiyorum. 7 ileri diyor, DQ200 de olabilir. Üşenmedim Vosmer'i aradım bunun için, satıştakilerin bilgisi yok. Numaramı verdim, servisten birisi geri dönüş yapacak ama kendin ararsan daha hızlı cevap bulabilirsin belki.

Yalnız B sınıfında daha yüksek maliyetli ıslak kavramanın kullanılma ihtimali biraz az gibi. Tiguan/Karoq/Ateca'da DQ381 kullanıldığını öğrendiğimde de şaşırmıştım.

B sınıfında DQ381 mi kullanılıyor bilmiyorum. 7 ileri diyor, DQ200 de olabilir. Üşenmedim Vosmer'i aradım bunun için, satıştakilerin bilgisi yok. Numaramı verdim, servisten birisi geri dönüş yapacak ama kendin ararsan daha hızlı cevap bulabilirsin belki.
B sınıfında DQ200 olması lazım arkadaşım almıştı 2021 Polo DSG. Hala aynı şanzıman. Çatal sesi bile devamkee :D

DQ200 kötü değil ki. 2013 Golf'te var bizim 100 binde bir kez mekatronik değişti şu an 170 binde.
Kötü değil ama ıslak kavramalı modellere göre çok daha dayanıksız. Kötü ya da yanlış bir kullanımda masraf çıkarma oranları daha yüksek. O yüzden sıfır alırken bile insanlar çekiniyor, 2. elde uzak durmakta fayda oluyor.

Kötü değil ama ıslak kavramalı modellere göre çok daha dayanıksız. Kötü ya da yanlış bir kullanımda masraf çıkarma oranları daha yüksek. O yüzden sıfır alırken bile insanlar çekiniyor, 2. elde uzak durmakta fayda oluyor.
Kesinlikle öyle. Tork dayanımı düşük. Bunlara binenler de bol bol ışıklarda uçup gittiği için ikinci elde çok hırpalanıyor.

Bazı arkadaşlar yazmış dsg en fazla 450 nm torka kadar var diye fakat Porsche markasının Pdk Şanzımanı da dsg şanzıman ve 750 nm Torku olan bir araçta sorunsuz çalışabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı