DSG şanzıman sorunları devam ediyor mu?

DSG, çift kavramadır.
Çift kavrama hala sorunlu ve aynı çalışma prensibinden dolayı...
Bilinçli kullanılırsa bakımları yapılırsa sorun çıkmaz sorunludan kastınız ne 2 tane dsg aracım oldu ikisinide sıfır aldım hiçbir sorun çıkartmadı bilmediğiniz konular hakkında üstü kapalı yanıtlar vermemelisiniz.

Bir arkadaşım Audi A3de iki defa DSG patlattı. işyeri yokuş üzerinde artık yokuşta arabayı manuele alıyor. yokuşta vites attığından dolayı arıza yaptığını düşünüyor.
Bu arada DSG yapısı itibariyle sorunsuz olma ihtimali yok aslında iyi bir soğutma sistemi yapsalar Otomatikler içerisinde tartışmasız en çok zevk veren ve en kayıpsız şanzıman.
CVT'li arabaya binince insan küfrediyor. Torq konverterlar ortada DSG kadar torq keyfi vermese de CVT kadar üzmüyor.

Bir arkadaşım Audi a3'te iki defa dsg patlattı. İş yeri yokuş üzerinde artık yokuşta arabayı manuele alıyor. Yokuşta vites attığından dolayı arıza yaptığını düşünüyor.
Bu arada dsg yapısı itibarıyla sorunsuz olma ihtimali yok aslında iyi bir soğutma sistemi yapsalar otomatikler içerisinde tartışmasız en çok zevk veren ve en kayıpsız şanzıman.
Cvt'li arabaya binince insan küfrediyor. Torq konverterlar ortada dsg kadar torq keyfi vermese de cvt kadar üzmüyor.

Cvt arabaya binince neden küfür ediyor insan merak ediyorum sorun bende mi diye?

Cvt arabaya binince neden küfür ediyor insan merak ediyorum sorun bende mi diye?

1.6 Dizel bir DSG Sonrasında 1.6 Dizel Bir CVT aracı dene, sonra gel konuşalım. Küfür etmek şart değil ben sevmem küfrü.
Edit: Bu arada performanslı sürüş yapmıyorsanız pek fark hissetmeyebilirsiniz tabi.

1.6 dizel bir dsg sonrasında 1.6 dizel bir cvt aracı dene, sonra gel konuşalım. Küfür etmek şart değil ben sevmem küfrü.
Edit: Bu arada performanslı sürüş yapmıyorsanız pek fark hissetmeyebilirsiniz tabii.

Manuel arabadan cvt arabaya geçtik hızlı süren biriyim basılacak yerde basarım şehir içinde hiçbir vites geçişini hissetmeden gitmek gayet güzel uzun yolda da gayet güzel rampalarda dsg gibi kararsızlık yok akıyor araç. Sizin bahsettiğiniz olay sanırım dip gaz kick down yapınca deviri sabitleme olayı bu beni çok rahatsız etmiyor zaten dip gaz yapmama çoğu zaman gerek kalmıyor bu durumlarda da uzun süre gazlayacaksam manuel moda alıyorum bakıyorum keyfime. Tabii haklısınız kendinizce bir şey diyemem bu şanzımanlar ekonomik ömürlük sorunsuzluk için hız için değil.

Manuel arabadan cvt arabaya geçtik hızlı süren biriyim basılacak yerde basarım şehir içinde hiçbir vites geçişini hissetmeden gitmek gayet güzel uzun yolda da gayet güzel rampalarda dsg gibi kararsızlık yok akıyor araç. Sizin bahsettiğiniz olay sanırım dip gaz kick down yapınca deviri sabitleme olayı bu beni çok rahatsız etmiyor zaten dip gaz yapmama çoğu zaman gerek kalmıyor bu durumlarda da uzun süre gazlayacaksam manuel moda alıyorum bakıyorum keyfime. Tabii haklısınız kendinizce bir şey diyemem bu şanzımanlar ekonomik ömürlük sorunsuzluk için hız için değil.

Hayır ben sadece hız için konuşmuyorum yakıt bakımından da en tutumlu şanzıman da DSG araştırabilirsiniz.
En tutumsuzu da eskiden torq konvertörlülerdi eski fordlarda hatta megane2de de kullanıldı sanırım sorunsuz Nisa gibi ama 4 vites olduğu işin acayip yakıyordu. Cvt nin ondan kalır yanı yok.

Manuel’den otomatiğe geçince hepsi harika görünüyor psa grubunun eskiden kullandığı otomatikleştirilmiş manuel bile çok iyi gelmişti bana normal kullanıcı için tertemiz basıyorsun gidiyor.
Ama otomatikler arasında gezinince farkediyordunuz.
Bence CVTyi en güzel kullanan araba yine CIVIC sanırım.
Birde çok Yanyana gelmeyen cvt * dizel ikilisi var bir kaç arabada. Kia ceedde denemiştim. Benzinli motor ile birleşiminden biraz daha iyisiydi.
Cvtli en sevmediğim araba da Toyota Corolla sanırım hybrit modeli acayip şaşırttı beni motor sadece bağırıyor göstegedeki hızı görmesen yani sanıyorsun ki uçuşa geçtik.

Hayır ben sadece hız için konuşmuyorum yakıt bakımından da en tutumlu şanzıman da DSG araştırabilirsiniz.
En tutumsuzu da eskiden torq konvertörlülerdi eski Ford'larda hatta Megane2'de de kullanıldı sanırım sorunsuz Nisa gibi ama 4 vites olduğu işin acayip yakıyordu. Cvtnin ondan kalır yanı yok.

Manuel'den otomatiğe geçince hepsi harika görünüyor psa grubunun eskiden kullandığı otomatikleştirilmiş manuel bile çok iyi gelmişti bana normal kullanıcı için tertemiz basıyorsun gidiyor.
Ama otomatikler arasında gezinince fark ediyordunuz.
Bence CVTyi en güzel kullanan araba yine Civic sanırım.
Bir de çok Yan yana gelmeyen cvt * dizel ikilisi var birkaç arabada. Kia ceedde denemiştim. Benzinli motor ile birleşiminden biraz daha iyisiydi.
Cvtli en sevmediğim araba da Toyota Corolla sanırım hybrit modeli acayip şaşırttı beni motor sadece bağırıyor göstegedeki hızı görmesen yani sanıyorsun ki uçuşa geçtik.

Hybrid Corolla zaten direkt ekonomi için biraz daha farklı bir CVT mevcut E-CVT diye geçiyor 1.6 132'lik Corolla kullanıyoruz araç 1.4 Turbo'larla çok güzel yarışıyor ha uzun süre dip gaz yapınca başını şişirir mi orası ayrı DSG zaten bayıldığım bir şanzıman ama o yaşatması muhtemel sorunları ve yokuşlardaki kararsızlığı devam etmekte. Çoğu yerde haklısınız burada karar kişiye kalmış CVT de zaten vites geçişini hissettirmez basınca da araba gitse bile his olarak mutlu etmeyebilir DSG canlı bomba ama çok keyifli.

2 tane Passat sahibiyim ve ikisi de dsg şanzıman, birini 2019 yılından beri birini 3 aydır kullanıyorum ve ikisinde de şanzımanla alakalı hiçbir sorun yaşamadım. Eğer bakımlarını düzgün yaptırırsanız bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Türkiye düzenli bakım yapmayan, otomatik kullanmayı bilmeyen insanlarla dolu olduğu için DSG sıkıntılı zannediliyor.

2 tane Passat sahibiyim ve ikisi de dsg şanzıman, birini 2019 yılından beri birini 3 aydır kullanıyorum ve ikisinde de şanzımanla alakalı hiçbir sorun yaşamadım. Eğer bakımlarını düzgün yaptırırsanız bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Türkiye düzenli bakım yapmayan, otomatik kullanmayı bilmeyen insanlarla dolu olduğu için DSG sıkıntılı zannediliyor.
Arkadaşımda Audi A3 2016 var onun kadar hassas araba kullanıcısı tanımam, en iyi kaskolu yaptırır, en iyi malzemeyi kullandırır ama 2 defa cortladı DSG. Şimdi araç 190 binde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı