Dsmart'dan Türknet'e Geçiş Süreci

muharrem.rasit

Megapat
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
415
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Açık Öğretim Lisesi Öğrencisi
01.05.2017 Tarihinde annemim üzerine abonelik olan; Dsmart yalın internetimizi taahhütümüzün 8 ay kalmasına rağmen iptal ettirdim. Başta iptal etmemek için; Vay efendim AKN'nizi 150-200 GB yapalım fatura yükselmesin vs bir saat boyunca dil döktüler. 50 GB AKN ve dsmart tv için 73 TL ödediğim fatura, 75 GB AKN'ye yükselttiler üç ay öyle kullandım ve faturam 83 TL oldu. Şimdi kapatacağım istemiyorum dediğimde ise; AKN'nizi 200 GB yapalım fiyat değişmeyecek dedi dsmart. Madem yapacaktınız neden 3 ay boyunca bana 75 GB AKN verdiniz ? Neden faturam yükseldi ? İllallah geldi kurtuldum neyse süreçten bahsedeyim. Bir çok yerde türknet'i n çözüm merkezinin kötü olduğu, aktivasyon süresinin yavaş olduğu yazmakta. Belkide benim altyapım olduğu için hızlı olmuştur bilemiyorum.


03.05.2017 Belgeleri imzalayıp, nüfus cüzdanı fotokobisini çekip kargoladım.
05.05.2017 Kargo ellerine ulaştı. Araya hafta sonu girdiği için belgeler kontrol edilmedi
08.05.2017 75 Megabit 150 GB AKN paketim aktif oldu. Belgeler kontrol edildi telefon ve internet hattım açıldı.

Arkadaşlar, vDSL modemim olmadığı için modemimde DSL ve ethernet ışığı yanmadı. Türknet müşteri hizmetlerini aradığımda; Beyefendi modeminiz vDSL desteklemiyorsa o yüzden erişim sağlayamıyorsunuz. Dilerseniz 16 megabit aDSL paketine geçiş yapalım interneti kullanmaya başlayabilirsiniz. VDSL modem temin ettiğinizde, online işlemlerden yada bizi arayarak paketinizi 75 megabite ücretsiz yükseltebilirsiniz. Bende öyle yaptım kabul ettim. Sonuçta dsmartta 16 megabitlik bir paketti hızım 8/9 dan yukarı çıkmıyordu.

09.05.2017 08.00'da uyandım ve DSL/ethernet ışığım yanıyordu modemde. Belkide daha erken saatlerde aktif etmişlerdi değişikliği santralden. İnternet hızım şu şekilde;

speedtest.png


Aynı hız/yüksek kota/ vDSL modem alınca hızım 75 megabit olacak/aylık her yöne evden 1000 dk (444 ve 0850 hatlar yurtdışı aramalar dahil/ Daha ne isterim. Şuanlık memnunum aklına takılan soru var ise sorabilirsiniz

Screenshot.png

02:30 Akn'siz hız testim herhangi bir yavaşlatma söz konusu değil.
 
Refaha ermişsiniz mutlu oldum sizin adınıza da, speedtest hatalı olabiliyormuş bazen, olduğundan düşük çıkarabiliyor bakınız aşağıda IDM ve speedtest hızları. Speedtest 50'den başladı, 70'i zor gördü, IDM ise şak diye 75 Mb'i görüyor.

Ekran Alıntısı.JPG
Ekran Alıntısı1.JPG
 
Son düzenleme:
Bende bugün kargoladım belgeleri. Cuma günü teslim edilir, umarım haftasonuna kalmadan işleme girer.
Hayırlı olsun kardeşim. Maalesef hafta sonuna kalacak. Bende perşembe kargoladım salı günü işlemlerim halloldu. Ayrıca bugün gidip vatan bilgisayardan; ''asus dsl-n16 vdsl2 destekli modem aldım. Öğlen 2:00 gibi turkneti arayıp vdsl 75 megabit paketine geçmek istediğimi söyledim. Akşam 18:00 da eve geldiğimde portumu vdsl'e taşımışlardı. Modemi kurdum ve sonuç bu.


Refaha ermişsiniz mutlu oldum sizin adınıza da, speedtest hatalı olabiliyormuş bazen, olduğundan düşük çıkarabiliyor bakınız aşağıda IDM ve speedtest hızları. Speedtest 50'den başladı, 70'i zor gördü, IDM ise şak diye 75 Mb'i görüyor.

Eki Görüntüle 233355 Eki Görüntüle 233354
çok teşekkür ederim.
 
Hayırlı olsun kardeşim. Maalesef hafta sonuna kalacak. Bende perşembe kargoladım salı günü işlemlerim halloldu. Ayrıca bugün gidip vatan bilgisayardan; ''asus dsl-n16 vdsl2 destekli modem aldım. Öğlen 2:00 gibi turkneti arayıp vdsl 75 megabit paketine geçmek istediğimi söyledim. Akşam 18:00 da eve geldiğimde portumu vdsl'e taşımışlardı. Modemi kurdum ve sonuç bu.



çok teşekkür ederim.

VDSL'iniz hayırlı olsun. Güzel değer, umarım stabil olur, artık benim evraklarda sabah ellerinde olur işleme girmesi derken aynen haftasonu geçer artık.
 
Benimde aktivasyon tamamlandı. Genel olarak hızlı bir geçiş oldu, memnun kaldım.

Cuma günü belgelerim ulaştı, cumartesi onay için aradılar ve pazartesi günü geçiş tamamlandı. Hızımda güzel zaten santrale çok yakınım.
 
Bende de d-smart mevcut. Paketim de televizyon + internet. Ben ikisini de kapatmak istiyorum artık. Türknet geçiş yapacağını söylüyor ama televizyonu da kapayabilecekler mi?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı