Düşük bütçeli bir sistem ile tasarım ve programlama işleriyle uğraşmak

Merhaba gençler. Yakın zamanda Unity eğitimi alıyorum ve onun kullandığı kod altyapısı olan C#'ı öğrenmeye çalışıyorum. Bunun içinse ömrü dolmak üzere olan bir bilgisayar kullanıyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum daha küçük bir yapıda kompakt bir kasa kullanarak boyutu küçük bir bilgisayar almak istiyorum. Artık hayatımı düzene sokmaya karar verdim ve oyunumu işim değil işimi oyun yapmak istiyorum. Ailemle yaşıyorum ve onlara fazla yük olmak istemiyorum. Üniversite'ye geçtiğim vakit daha fazla işlev göstereceğim. O yüzden küçük demek istediğim APU bir sisteme geçiş yapmak istiyorum. R5 3200 gibi olabilir. Tek sorunum kullandığım programlar blender, Unity (belki Unreal Engine ve cocos2D ve daha çok 2D pixel art tarzı çalışmalar) gibi APU sistem için mantıklı mıdır?

Konu seçmemin nedeni kimse böyle bir soru sormamış o yüzden kesin bir yanıt alamayacağımdan bunu konu olarak görmenizi bunu tartışmak istememdir.
(APU sistemin büyük işler yapamayacağını biliyorum ama daha yolun çok başındayım ve aileme yüksek maliyet çıkarmak istemiyorum.)

Düşük donanımlı bir Bilgisayar'da çalışan bir oyun, her Bilgisaya'da çalışır. Ama kullandığın araçlar Apu sistemde biraz seni gerebilir.

Hocam zamanında bende C#, Java, CSS vs kullanmıştım, bunlar için i3 2105 gibi bir işlemci işimi rahatlıkla görüyordu.
Piyasa fiyatları çok yüksek olduğu için biraz beklemenizi öneririm.
Bu arada bende bu gibi işler için laptop almıştım, eğer isterseniz link atarım.

Hocam zamanında bende C#, Java, CSS vs kullanmıştım, bunlar için i3 2105 gibi bir işlemci işimi rahatlıkla görüyordu.
Piyasa fiyatları çok yüksek olduğu için biraz beklemenizi öneririm.
Bu arada bende bu gibi işler için laptop almıştım, eğer isterseniz link atarım.
Kodlama için şüphem yok ama hem kodlama hem de grafik işleriyle ilgilenip dengeli bir şekilde ilerlemek istiyorum. Laptop tercihim dışında çünkü elime çok laptop geçti ve güzel performans vermemekle birlikte anormal ısı değerlerine çıkıyor olmasıydı. Şimdi ise apu sistemde tek sıkıntım grafik tarafında nasıl iş çıkaracağı..

Bütceniz ne kadar acaba? Ayrıca programlarınız işlemci mi ekran kartı odaklı mı?
Eğer ekran kartına ihtiyaç duymuyorsa APU yerine daha güçlü bir işlemci alınabilir.
Bütçem ileride bir mucize olur parasal durumumuz rast gelirse eğer elimde bilgisayarı parça parça satıp bu mevcut bütçenin üstüne ekleyeceğim. Şuan 2000 tl ediyor gibi bilgisayarım. geri kalan bütçe ile sanırsam üniversite maliyetlerini ailem için hafifletmek olur ya da lisanslı program satın alabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı