Düşük hafızalı SSD vs HDD

AliDrnn

Hectopat
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar herkese.

Geçtiğimiz günlerde 1TB'lik harddiskim öldü. Yerine yeni bir depolama aygıtı almam gerekiyor. Fakat aklımda birkaç soru mevcut.

Öncelikle çok fazla bütçem yok o yüzden aklımdan geçen oldukça düşük boyutlarda bir SSD ve yanına 500 GB boyutlarında HDD veya direk 240 GB boyutunda bir SSD düşünüyorum.

Bilgisayarım ASUS X550JK 171D modeli laptop sizce bu bilgisayara SSD gerekir mi? Yoksa sadece HDD alsam yeterli mi? Bana kalırsa bilgisayarı en fazla 5 sene daha kullanılırım. Ve şu ayrıntıyı da belirteyim bilgisayarımı genelde film internet vb. İşleri için kullanıyorum ayrıyeten nadir de olsa GTA 5 tarzı oyunlar ve APB: Reoloaed tarzında Online oyunlar oynuyorum.

Depolama olarak aşırı boyutlarda yere ihtiyacım yok kullanmadığım verilerim için elimde WD Green 3.5 1 TB HDD mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD + HDD daha mantıklı, işletim sisteminizi ve sıklıkla kullandığınız oyun, programları SSD'ye kurup geri kalan verilerinizi HDD'de depolayabilirsiniz 240 GB SSD oyunları sil, yenisini yükle yapmıyorsanız az gelir. Ama bilgisayarda fotoğraf, belge gibi dosya tutmayıp WD Green HDD'nize atıyorsanız direkt sadece SSD'de alabilirsiniz.

Oyun oynuyorum ama dediğim gibi işte bilgisayarımda Max toplasan 5 oyun olur onlarda biri GTA 5 biri APB diğerleri de 3 Low oyun olur toplasan 150 GB anca yer kaplar hepsi
SSD + HDD daha mantıklı, işletim sisteminizi ve sıklıkla kullandığınız oyun, programları SSD'ye kurup geri kalan verilerinizi HDD'de depolayabilirsiniz 240 GB SSD oyunları sil, yenisini yükle yapmıyorsanız az gelir. Ama bilgisayarda fotoğraf, belge gibi dosya tutmayıp WD Green HDD'nize atıyorsanız direkt sadece SSD'de alabilirsiniz.

Herhangi bir belge tutmuyorum açıkcası oyunlarda da sil yükle yapıyorum genelde sabit oyun çok nadir tutarım oda bahsettiğim oyunlar zaten açıkcası benim merak ettiğim böyle bir bilgisayar da SSD fayda sağlar mı yani işlemci RAM vs yeterli desteği verir mi tam performans çalışırmı SSD bütçemde Max 300-350 civara olduğu için SSD'ye pek sıcak bakamıyorum açıkcası.
Arkadaşlar nette gezerken SSHD'nin varlığından haberdar oldum. 500GB SSHD bu durumda işimi görür mü sizce?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı