Düz dünyacılar

Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
451
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılımcı
Düz dünya fikrini savunanlara birkaç sorum olacak. Not geçeyim ben bu fikri desteklemiyorum lakin araştırmayı severim eğer bana kanıtlarsa biri inanırım tabii ki. İlk sorum neden dünya'nın sonu yok neden dünya düzse sınıra geldiğimizde uzaya düşmüyoruz? İkinci olarak düz dünyacılara göre dünyanın ortasında çekirdek yok mıknatıs eti tutmaz peki ya dünyayı düz olarak hesap edersek bizi yerde tutan şey ne olurdu? Düz dünya'cılar uzayın su olduğunu mu düşünüyor? Sorularım bu şekilde ekstra olarak bana iyice açabilirseniz konuyu sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Milattan önceki dönemlerde Dünya'nın yuvarlak olduğu taş, ip ve sopalarla kanıtlamışlar. Günümüzde çok gelişmiş ölçüm ekipmanlarına sahibiz. Onca kanıt sunmamıza rağmen inandıramıyoruz.
yobaz.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Milattan önceki dönemlerde Dünya'nın yuvarlak olduğu taş, IP ve sopalarla kanıtlamışlar. Günümüzde çok gelişmiş ölçüm ekipmanlarına sahibiz. Onca kanıt sumamıza rağmen inandıramıyoruz.
Eki Görüntüle 659730

Sanırım burada yobaz siz oluyorsunuz bir düşünceye körü körüne aşırı ölçüde bağlı olan,ben düz dünyayı savunmuyorum lakin araştırmadanda duramam benim yapım böyle.
Milattan önceki dönemlerde Dünya'nın yuvarlak olduğu taş, IP ve sopalarla kanıtlamışlar. Günümüzde çok gelişmiş ölçüm ekipmanlarına sahibiz. Onca kanıt sumamıza rağmen inandıramıyoruz.
Eki Görüntüle 659730

Ayrıca kanıtları da gösterirseniz seviniriz.
 
Dünya'nın etrafının buzullarla kaplı olduğunu bu yüzden düşmediğimizi, Güneş'in sanılandan daha küçük olduğunu, gece gündüz kavramının bu şekilde oluştuğunu savunuyorlar. Dünya'nın tipi de BM'in sembolünün üstünde olan harita olduğunu savunuyorlar. Ben düz dünyacı değilim, yanlış anlaşılmasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dünyanın etrafının buzullarla kaplı olduğunu bu yüzden düşmediğimizi, güneşin sanılandan daha küçük olduğunu gece gündüz kavramının bu şekilde oluştuğunu savunuyorlar. Dünyanın tipide Bm'in sembolünün üstünde olan harita olduğunu savunuyorlar. Ben düzdünyacı değilim yanlış anlaşılmasın.

Buzulların üstüne çıkarsak peki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@SkyRose O sayfadaki zırvalıkların cevapları...

1- Ufuk çizgisi düz değildir, sadece 1 derecelik bir eğimi görmek için bile 111 km'lik net bir yatay görüşe sahip olmak lazım ki bunu kolay kolay yakalayamazsın. Yukarı çıktıkça da deniz seviyesinde gördüğün yerin "ötesini" görüyorsun. Deniz seviyesinden 2 metre yukarıda duran birinin gördüğü uzaklık ile, 2 kilometre yukarıda duran birinin gördüğü uzaklık aynı değildir. Güneş'in doğuşu ve batışı bile Dünya'nın düz olmadığının bir kanıtı. Deniz seviyesinde güneş batmışken yüksek bir yerde hâlâ görüyorsun. Ay tutulmasında Dünya'nın gölgesinin Ay'a düşüşü bile bunun kanıtı. Dünya'nın boyutlarını hayal edebilecek kadar bile algıya sahip değilsiniz!

2- Sahte uzay kurumları diyerek zaten bir gerçekliği aptalca bir komplo zırvasıyla reddediyorlar. Stratosfer'e kadar çıkıp görüş alanı 111 kilometrenin üzerinde A ve B noktası arasında görüş sağlandığında 1 derecelik eğim görünüyor. Gözün o eğimi "net olarak" algılaması için yüzlerce kilometrelik ufuk görüş alanı gerekiyor. Yüksek irtifa askeri uçuş kamera görüntülerini alın, ölçün. Orta noktasından kenar kısımlar arasında derecenin altında bile olsa o eğimi "matematiksel olarak" görüyorsun. Gözün fark etmesi kolay değil.

3- Deniz suyu seviyesi Dünya'nın her yerinde aynı değildir! Al sana bilimsel bir gerçekliği daha reddetme ve cehaletle tersini savunma durumu. İzlanda ile Güney Hint Okyanusu arasındaki yükseklik farkı yanlış hatırlamıyorsam 160 metre. Bunu da barometrik ölçümle "kesin" olarak ölçebiliyorsun.

4- İddia edilen eğim önünde. Renginin beyaz olduğu görülen bir arabanın siyah olduğunu iddia edecek kadar aptal olmak gerekiyor ölçümlerin kanıtı olmadığını söylemek için. Her türlü ölçüm, her türlü kanıt var ama bunu iddia edenlerin "bilimle" değil "komplo seviciliğiyle" alakası var.

5- Fizikte eylemsizlik konusundan haberi olmayan bir zırvalık daha... Diyoruz ya, Dünya'nın düz olduğunu iddia etmek için hiç geometri ve hiç fizik bilmemek gerekiyor diye. İşte onun kanıtlarından. Sana fizik konusunu söyledim, isteyen araştırsın. İsteyen zırvalara devam etsin.

6- Yer değiştiren sadece bizim gezegenimiz değil, Samanyolu Galaksisi de kendi etrafında dönen spiral bir galaksidir. Kolları arasındaki dönüş farkını görmek milyonlarca yıl ister. Senin gece gökyüzüne baktığın zaman gördüğün o yıldız kümeleri, bizimle aynı bölgede bulunuyor ve tüm galaksi genişliğinin yanında bizim arka bahçemizdeler. Galaksimizin çapı yaklaşık olarak 100-110 bin ışık yılı, bizim gördüğümüz yıldızların çoğu birkaç yüz ışık yılı mesafede. Çıplak gözle görülen en uzak yıldız sadece 4 bin ışık yılı uzakta. Bunu savunmak için de fizik bilmiyor olmak gerekiyor!

7- Dünya'nın dönüşü havadaki jet stream akıntılarının nedenidir. Batıdan doğuya doğru yapılan uçak yolculuklarının daha hızlı olmasının nedeni bile bu dönüş ve gezegenin şeklidir. Uçaklar için rota belirleyen kurumlarda çalışan 1 tane bile düz dünyacı bulamazsın! Neden acaba diye bir düşün... Çünkü o mekanikleri kullanarak rota belirliyorlar. Düz haritadaki gibi yan çizgi ile gidilmiyor hiçbir yere, buradan Kuzey Amerika'ya gitmen için kutuptan uçuyorsun. 1 defa bile ABD'ye gitmiş olsan bunu da görürdün.

8- Gene fizik bilmemenin getirdiği bir zırva. Manyetik alan diye bir şey var, ne olduğunu araştır! Neden bizde atmosfer var da Mars'ın atmosferi çok ince diye bir öğren.

9- Coğrafya, geometri ve fizik bilmemenin getirdiği bir başka zırva da bu. Dünya'nın şeklinin düz olmadığını ve ekvatora göre "eğimli" bir konumda olduğunun kesin kanıtı. Bunu da bilmezler, çünkü fizik/coğrafya derslerinde başka şeylerle uğraşırlar. Neden aynı günde kuzey yarımkürede mevsim yazken, güneyde mevsim kış oluyor? Bunun da eğimle ve gezegenin şekliyle alakası var. Tabii sen de Avustralya diye kıta yok, Avustralyalı olduğunu iddia edenler "bunun için para alan ajanlar" diyorsan ayrı konu. Tövbe tövbe...

10- Gene bir geometri faciası. Ay'ın bizden uzaklığı yaklaşık 375,000 kilometreyken ve ışık kaynağı 150,000,000 kilometre uzaktayken perspektifindeki gölgesi neden Ay'ın kendi çapı kadar olsun? Dalga mı geçiyorsunuz yoksa gerçekten bu kadar vahim bir durumda mısınız anlamıyorum.

11- Güneş ile dolunay aynı anda görülüyorsa bunun da sebebi geometridir. Sadece Ay tutulması sırasında Ay tamamen Dünya'nın gölgesinde kalır. Bunun dışında Dünya'dan yüz binlerce kilometre uzaktaki uydumuz gündüz vakti bile Güneş'ten aldığı ışığı yansıtır ve bizde görünür. Ay Dünya'nın Güneş'e zıt olarak kalan karanlık bölümünde "sabit" değil. Yörüngede dönüyor, neden her zaman gölgede kalsın? Şaka gibi bir zırva daha.

12- Dünya'nın boyutu hakkında fikir sahibi olmadan söylenen bir zırva daha. 111 kilometrelik mesafede 1 derecelik eğim oluyor diyoruz, bunun üzerine yer kabuğundan uzaklaştıkça çekim kuvvetinin etkisi de 2. bir hareket yönü oluyor diyoruz. Gene fizik ile alakasız, ortaokul düzeyi kadar bile fizik bilmeden yapılan bir söylem...

13- Güney'e indikçe mesafenin artması saçmalığı da ne? Kutuplara doğru gidildikçe "aynı enlem" etrafında Dünya'nın etrafını daha kısa sürede kat edersin. Gidin bir pilota sorun, anlatsın diyeceğim ama gene komplo zırvasıyla uğraşıldığı için söylenilen gene dinlenmeyecek.

14- Antarktika üzerinde uçuşlar yasak değil, kıtaların ve yerleşim yerlerinin %80'i kuzey yarımkürede. Çok az rota Antarktika üzerinden geçiş yapılacak konumda. Ayrıca havacılıkta rota belirlerken bir kural vardır, uçağın motorlarındaki olası bir arıza nedeniyle en yakın olması gereken havaalanlarına mesafe kısıtları var. ETOPS'un ne olduğunu bilmiyorsun. Antarktika üzerindeki uçuşları ETOPS kuralına uyarak yapamazsın. Ayrıca Şahika Ercümen'e ulaş sor bakalım, Antarktika var mı yok mu diye. Kendisi orada Dünya rekoru kırdı dalışta. Türkiye'den ABD'ye giderken Grönland üzerinden uçuyorsun, 1 defa uçmuş biri haritadaki enlem üzerinden değil, daha kısa yol olduğu için o boylam farkının tercih edildiğini bilir. ABD'den Avustralya'ya gitmek için de en kısa yol Afrika'nın batı sahilinden ve Güney Afrika üzerinden geçmektir. Google Earth'ü aç, istediğin 2 nokta arasında cetvelle ölçüm yap. Seni en kısa olan yoldan işaretletecek, Merkator Projeksiyonu sistemiyle yapılmış haritaya göre değil.

15- Pusula zaten tam kuzeyi göstermiyor ki! Küfredeceğim ama kendimi tutuyorum. Pusulalar şu anda Kanada'nın kuzey kısımlarındaki bir alanı gösteriyor, kuzey kutbunu değil. Pusulaların gösterdiği yön de değişiyor, yeni çağ'daki denizcilerin pusulasıyla görülen "kutup" noktası ile şimdiki gösterdiği yer farklı. Üstelik bu şu anda bile kaymaya devam ediyor, manyetik alan sabit değildir! Manyetik kutup neresiyse pusula orayı gösterir. Geçmişte onlarca örneği olduğu gibi manyetip kutup güney yarımküreye kaydığı zaman pusulalar gene orayı gösterecek. Çok basit ya çok basit! Manyetik alan da düz bir cisimde olamaz, manyetik alan örneklerine bak.

16- Güneş'in farklı yükseltilerde farklı zamanlarda doğması ve batmasıyla da, aynı gün saatinde gölgelerin farklı enlemlerde farklı olmasıyla da, uzaklaşan bir cismin görünmesinin yavaş yavaş azalmasıyla da Dünya'nın şeklinin %100 alakası vardır. Reddedilemeyecek bir gerçeği gene bir zırvayla ve fizikle/geometriyle hiçbir alakası olmadan ardından sallama şekilde farklı açıklama çabası var. 480 kat yakınlaştırma özelliğine sahip olan teleskopumla neden 480 kilometre uzağı 1 kilometre uzaktaymış gibi göremiyorum? Çünkü 480 kilometre uzak ufuk çizgisinin altında kalıyor! Bu kadar basit bir gerçek ya, bu kadar basit. Hayatlarında gelişmiş teleskopla gözlem yapmamış insanların zırvaları.

17- Gemilerin kıyıya vurmamaları için yapılan deniz fenerleri, Dünya düz olsaydı binlerce kilometre öteden de görülürdü. 111 kilometre mesafede 1 derecelik eğim olan bir gezegende, hangi deniz feneri yüzlerce kilometre uzaktan görülüyor? Gene geometri bilgisi sıfır, gene zırvalık tepede.

18- Kilometrelerce uzunluktaki o tünellerin uzunlukları, Dünya'nın genişliğinin yanında hiçbir şey değil. Senin 30 derecelik bir açıyla delip geçmen için (Dünya'nın sadece kabuktan olduğu varsayılsa bile) 3,330 kilometreden fazla uzaklığı olan 2 nokta arasında dik bir tünel açman gerekiyor. Öyle bir tünel mi var?

19- NASA'nın bunu saklamak için ne amacı olabilir? Bunu anlamanın çok basit bir yolu var, gene geometri bilmek gerekiyor. Kullanılan kameranın balık gözü merceğindeki eğim oranını, yukarı çıktıkça aynı oranda hesaplayabilirsin. 0 yüksekliğindeki eğim "oranı" ile 100 kilometre yukarıdaki eğim oranı aynı olur. Uzay istasyonu konusunda ağır küfretmemek için kendimi zor tuttum zira ekvatoryal kundaklı aynalı 480 kat yakınlaştıran teleskopumla uzay istasyonu konumunu takip edip, görebileceğim açıdan geçtiği zaman teleskopla çok defa izlemişliğim var! Hayatında bunu 1 defa bile yaptın mı? HAYIR!

Akıl var mantık var, geometri bilmiyorsunuz onu anladık. Fizik ile zaten alakanız 90-60-90 düzeyinde... Bunu da anladık. Gördüğüm tüm gezegenlerin şekli yuvarlakken, Dünya neden düz olsun? Al sana bir gerçeklik. Dünya senin gördüğün merkator projeksiyonu haritasındaki gibi düz olsaydı, ABD Alaska'yı Ruslar'dan nasıl alabilirdi? Rusların orada nasıl işi olabilirdi? Haritaya göre olabilecek en uzak 2 nokta. Bu kadar uzak 2 noktada sürekli ABD ve Rus uçakları nasıl önleme görevi yapabiliyor? Aralarındaki Bering boğazı ile sadece 50 kilometre uzaklıkta topraklar oldukları için olabilir mi? Dalga mı geçiyorsunuz arkadaş? Bu kadar basit gerçekleri bile yalanlamak için her türlü veriye rağmen komplo zırvalarına en ufak bir bilginiz olmadan inanıyorsunuz. Antarktika ile ilgili yasak olan bir şey yok! ETOPS kısıtlaması yüzünden rota uzatmak zorundalar, motorlarda sorun olduğu zaman iniş yapmaları gereken havaalanları yaşamın olmasının bizim için imkansız olduğu o kıtada yok! Ayrıca düz bir Dünya'da aynı gün içinde nasıl farklı mevsimler olabiliyor? Çıldırıyorum bu zırvalıkları gördükçe. Tepenizdeki iletişim ve GPS uyduları bile yörünge mekaniklerinin Dünya'nın şeklinin düz olmadığının kesinliğiyle mümkün olabiliyor. Yörünge mekaniklerinden de haberleri yok. Merkator projeksiyonu haritanda gördüğün ülke boyutları bile gerçek değil Dünya'nın yuvarlaklığı nedeniyle kutuplara çıkıldıkça genişletilmesi gerektiği için. Bir haritadaki boyutlara bak, bir de gerçek yüz ölçümlerine bak. Kutuplara çıkıldıkça haritalarda ülkelerin yüz ölçümüne göre boyutlarının büyümesinin nedeni bile bu yuvarlaklık. Bunun yanında Coriolis etkisi de yuvarlaklık, dönüş ve eğimin kesin kanıtı. Bundan da haberiniz yok. Kuzey yarımkürede 914 metreden uzak askeri atışlarda neden hedefin soluna ateş etmek zorundalarken güney yarımkürede sağa ateş etmek gerekiyor haberiniz yok.

Yakın zamana kadar Amerikalı bir vardı, 1.6 kilometre yukarı çıkıp Dünya'nın düz olduğunu ispatlayacağım diyordu. Uluslararası bir ticari uçağa binse 13 kilometre yukarı çıkıyor! Bunu bilmiyor, Dünya'nın boyutunu ve 1 derecelik eğim için bile ufukta 111 kilometrelik yatay alanı görmesi gerektiğini algılayamıyor. Saçma saçma şeylerle kendi kendisini öldürdü. Dünya'dan bir cehalet timsali daha azalmış oldu, hiç üzülmedim.

HER ŞEYDEN ÖNCE ŞUNUN CEVABINI VERİN! DÜNYA'NIN DÜZ OLDUĞUNU GİZLEMEK İÇİN NEDEN ÇALIŞMALAR YAPILSIN? BUNUN NE GİBİ BİR YARARI VAR?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı