Duygularımı dışa vuramıyorum

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Ben duygusal birisiyim ama bazı durumlarda duygularım yok gibi oluyor. Mesela birisine çok bağlanmıştım ve ilişkimiz bitti ağlayamadım ama üzüldüm, halsizleştim, depresyona girecek kadar kötü oldum ama ağlayamadım. Belki ağlasam beynimde bitireceğim ama o duygu patlamasını yaşayamıyorum. Ben genelde ağlayamıyorum yani son 2 yıl içinde sadece 1 kere zorbalandığımda ve arkadaşlarım bana sarıldığında ağlamıştım yani zorbalanmama da ağlamadım insanların bana yaklaşması arkamda durmasına yani canı acıyan bir çocuğa verdiğin tepkiye göre çocuk öğrenir ya -mesela şaşırınca korkunca o ağlar ama gülünce bunu normal sanar gibi- bende onun gibi oldum. Yaşım 18 ve ben açıkçası ağlamak istiyorum. Ağlamak içinde çoğu şeyi yapıyorum denebilir fotoğraflarımıza bakıyorum mesajlara bakıyorum dertli şarkılar açıyorum ama sadece üzülüyorum, yıkılıyorum veya halsizleşiyorum.

Dostum yaşadıklarına üzüldüm fakat sana söyleyeceğim bir şey var şu ana kadar ağlamadıysan veya birkaç kez ağladıysan gerçekten seni üzecek bir şeyi yaşamamışsındır kız arkadaş meselesine gelirsek bu gibi konularda aşırı denecek kadar çok sevmediysen veya birkaç yıl süren bir ilişki bitmediyse böyle şeylerde zaten ağlamamak gerekir çünkü küçük şeylerdir bunlar önemli olan sana değer veren ve ne olursa olsun senin yanında duracak kişileri kaybetmemek ne demek istediğimi anlamışsındır umarım takma kafana böyle küçük şeyleri daha yaşın 18 kimler gelecek kimler göçecek hayatından kendine iyi bak.

Demek ki hüzün sandığın şey başka bir şey. Kalbinde bir boşluk, kırılan bir bağ ya da psikolojik bir çöküntü... Duygularını dışa vuramamak yerine duygularını karıştırıyor olabilirsin. Ağlamamak da dışa vuramamak sayılmaz hem.

Dostum yaşadıklarına üzüldüm fakat sana söyleyeceğim bir şey var şu ana kadar ağlamadıysan veya birkaç kez ağladıysan gerçekten seni üzecek bir şeyi yaşamamışsındır kız arkadaş meselesine gelirsek bu gibi konularda aşırı denecek kadar çok sevmediysen veya birkaç yıl süren bir ilişki bitmediyse böyle şeylerde zaten ağlamamak gerekir çünkü küçük şeylerdir bunlar önemli olan sana değer veren ve ne olursa olsun senin yanında duracak kişileri kaybetmemek ne demek istediğimi anlamışsındır umarım takma kafana böyle küçük şeyleri daha yaşın 18 kimler gelecek kimler göçecek hayatından kendine iyi bak.
Normalde demeyecektim ama 10 gun konuştuk ama çok samimileştik bide beni ilk kez seven birisi ilk kez yani ve ben normalde kız aramayan kendi suyunda giden birisiyim ben sınıftaki kız arkadaşlarımı bile tam tanımayan asosyal sayılabilecek birisiyim ama sosyal birisiyim. Bu kızda ilk olduğu için kafama taklıyor tamam sevgili olmadık veya fazla şey yaşamadık ama birkaç şey yaşamamız ve ilk olması bile çok önemli, 40 yaşında bile ilk konuştuğun kız kim deseler beraber çekindiğimiz o fotoyu hatırlarım.

Demek ki hüzün sandığın şey başka bir şey. Kalbinde bir boşluk, kırılan bir bağ ya da psikolojik bir çöküntü... Duygularını dışa vuramamak yerine duygularını karıştırıyor olabilirsin. Ağlamamak da dışa vuramamak sayılmaz hem.
Belki ilk olduğu için olabilir çünkü biliyorsunuz işte erkeklerde ilkler önemli bize yazan mı var her hafta veya flörtümüz mü var, flört olmaya aday olan birisi olunca bile biz kız dostlarımıza mesafemizi koyarız bu kadar şeyiz yani. Ağlamak dışa vuramamak değil ama ağladım bitti olayı var ben onu yaşayamadığımdan hep duygularım içimde, bunları dışarı atsam sanki önüme bakacakmışım gibi geliyor.

Belki ilk olduğu için olabilir çünkü biliyorsunuz işte erkeklerde ilkler önemli bize yazan mı var her hafta veya flörtümüz mü var, flört olmaya aday olan birisi olunca bile biz kız dostlarımıza mesafemizi koyarız bu kadar şeyiz yani. Ağlamak dışa vuramamak değil ama ağladım bitti olayı var ben onu yaşayamadığımdan hep duygularım içimde, bunları dışarı atsam sanki önüme bakacakmışım gibi geliyor.
Demek istediğini anlıyorum. İlkler hisler unutulmaz, zordur erkek için de kadın için de. Ama emin ol ağlayıp atacağın bir şey olsa ağlayıp atarsın. Ağlayıp atmıyorsan öyle bir şey değil demektir, buna adın kadar emin olabilirsin. Terapi almanı öneririm dostum, korkulacak veya çekinilecek bir şey değil.

Demek istediğini anlıyorum. İlkler hisler unutulmaz, zordur erkek için de kadın için de. Ama emin ol ağlayıp atacağın bir şey olsa ağlayıp atarsın. Ağlayıp atmıyorsan öyle bir şey değil demektir, buna adın kadar emin olabilirsin. Terapi almanı öneririm dostum, korkulacak veya çekinilecek bir şey değil.
Anladım zaten heyecanlanma ve kaygı için gidiyordum 2-3 ayda bir devlet psikoloğuna, gidince bunu da söylerim o zamana kadar kalırsa bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı