Dying Light 2 349 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az önce gordum ve büyük hayal kırıklığı yasadim. İlk oyun 60 TL ve TR dil desteği barındırırken bu. Demekki techland tarafından da umursanmiyor ülkemiz.

Fiyatı 60 dolar olan oyunu 150 TL daha ucuza satıyorlar kafalar pırıl pırıl maşallah.
Fiyata sallayan arkadaşlar oyun 60 dolar 60 dolar 500 TL adamlar 350'ye satıyor ne istiyorsunuz daha sizin para biriminizin değerinin olmaması adamların sorunu değil anlayın şunu artık yeter adamları günah keçisi yapmayın.

Fiyatı 60 dolar olan oyunu 150 TL daha ucuza satıyorlar kafalar pırıl pırıl maşallah.
Fiyata sallayan arkadaşlar oyun 60 dolar 60 dolar 500 TL adamlar 350'ye satıyor ne istiyorsunuz daha sizin para biriminizin değerinin olmaması adamların sorunu değil anlayın şunu artık yeter adamları günah keçisi yapmayın.

O arkadaş bekliyor ki 60 dolar olan oyunu 60 lira falan satılmasını istiyor sanırım.

Cevap burada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O arkadaş bekliyor ki 60 dolar olan oyunu 60 lira falan satılmasını istiyor.

Cevap burada

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya bak ne diyeceğim, sen komedyen olsana iş yaparsın ha.

Ne alaka şimdi?

250 TL'ye satılan oyun da 60 dolar haberin olsun? Maşallah senin kafa da pırıl pırıl.

Birisi 60 dolarlık oyunu 10 TL'ye de satsa adamları sorumlu tutmaz bu durum. Sana kalırsa türklere beleş versin değil mi? Adamların para kazanmasıda lazım ve hani adamlar 60 dolar değil 41 dolar kazanıyor senin alımından. Daha ne istiyorsun? Birisi bedavaya da verse adamları etkilemez bu. Sana istese 90 dolarada satardı ama şu an 41 dolara satıyor. Ya paşa paşa alacaksın ya da teşekkür edip önüne bakacaksın kur düzelene kadar adamları sürekli günah keçisi ilan etmekle yürümüyor bu işler.

Ne alaka şimdi?

250 TL'ye satılan oyun da 60 dolar haberin olsun? Maşallah senin kafa da pırıl pırıl.
Tamam da bir firmaya yeterince indirim yapmadı için suçlayamazsınız 🙂 Kar marjını hesaplamışlardır uygun buldukları fiyatı vermişlerdir. Sonuçta oyun firmaları oyunlarını satmak ister. Ne kadar kolay ulaşılır olursa o kadar çok satarlar. Techland çok büyük bir firma da değil. Ben yerel fiyatlandırma beklemiyordum bile.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi CBP 60 dolar değil mi? Neden 350 TL yerine 250 TL fiyat yazmışlar? Fiyat eleştirmek size neden bu kadar anormal geliyor?
Oyunun yapımcısına ne sövüyorsunuz arkadaş? Gidin de bir dolar kuruna bakın. Yabancılarda 60 USD'den çıkıyor. Normal bir fiyatlandırma olmuş bana kalırsa (Ben de 350 TL vermem, indirim kovalarım). "Triple A" oyunlar artık 60 USD altına çıkmıyor. Oyun geliştirme süreleri çok uzadı, maliyetler arttı, pandemi var...

He bu arada Dying Light 1 de gayet iyi oyundur. Gömenlere anlam veremedim.
Sanki oyunu aynı firma çıkartıyor. CDPR Witcher 3 de Türkiye'de 80 TL'den satışa sunmuştu. O zamana göre yine ülkeye özel fiyat politikası vardı. Türkiye'den çok satın alan olunca daha sonra Türkçe dil desteğini de getirdiler. Yani CDPR eskiden beri Türk oyuncuların farkında. Techland Türklerin farkında değil diye dövelim mi onları?

Üstten yıllık enflasyon oranlarına ve bahsettiğiniz yılın döviz kurunu paylaştım. Siz çok saçma ve alakasız veriler paylaştınız. Kıyasladığınız şeyler aynı klansmanda değil.

Bu oyunun fiyatını eleştirmeyin demiyorum. Ama bana kalırsa gayet normal. Hele PS oyunlarının 600-700 TL'lik fiyatlarını gördükten sonra. Başka koşullar da var tabi yapımcılar açısından. Onlarınki birazda istisna (Normalden daha uzun sürdü) ama oyunların yapım süreleri çok uzadı. Çünkü teknik anlamda çok gelişmiş oyunlar geliyor. Pandemi şartları da finansal destekleri kısıtlıyor. Çalışanları kontrol etmek zorlaştı.

Oyun yabancılarda 60 USD. Bize 41 USD zaten. Adamlar daha fazla kısamazlarki. Bize ucuza verecekler diye zarar edemezler. 60 USD yabancılar için de gayet normal bir ücret. Triple A olduğunu göz önünde bulundurmak lazım.

İnsanlar cidden sapıtmış. Para kazanmak isteyen firmaları bile kötüler olmuşlar. 60 dolar fiyatı olan ürünü yerelleştirerek 41 dolar yapan adamlara laf söylüyorlar. Türk lirasının durumu inanın adamların bilmem neresinde bile değil. Şu yaptıkları indirime bile şükredin. Bu arada zenginim ben alacağım ahahah demiyorum o kadar param yok alamıyorum bu yüzden ama bu bizimle alakalı bir durum onlarla değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı