Bu konudaki arkadaşların çoğu ya kötü oyun oynamadılar hayatlarında ya da çok seçiciler bunun başka açıklaması olamaz. Hele DL2 hikayesi ilk oyundan iyi diyenlerin düşüncesinin hiçbir kıymeti yok bence. 2.oyun kadar sıkıcı bir hikaye çok az bulursunuz. Neymiş insanoğlu virüsü tutamamış dünya çökmüş kardeşimizi arıyormuşuz cart curt ancak bu kadar klişe olabilirdi. Oyunu bitiren adamlara sorsam karakterlerin yarısından fazlasını hatırlamıyordur. İlk oyundaki yan karakterlerin bile bir esprisi vardı seriyi biraz seven kime sorsan Tolga ve Fatin'i mama's day görevindeki elemanı falan eğlenceli bulurlar en kötü hatırlarlar DL2'de böyle bir şey asla yok. İlk oyunun hikayesini beğenmeyenleri de anlamıyorum izole edilmiş bir şehirde bir ajanı oynuyorsun ve sürekli bir aksiyon dönüyor ters köşeler oluyor hikayede. Askeriye ile alakalı olan görevleri oynayıp beğenmeyen adam ne tür bir görev sevebilir ki ucu ucuna şehri kurtarıyorsunuz ve bunu bayağı epik yaptırıyor oyun sana hikayede. Karakterler az ve özler akılda kalıcılar. Bu oyun sadece TR'de değil globalde de aynı şekilde övülüyor öyle TR'de geçiyor diye övülmüyor yani. Ana karakteri yan karakterleri insanlar sevmiş demek ki 2.oyunda bir ton karakter olmasına rağmen hala ilk oyundaki rais brecken ve crane konuşuluyor. Ki Beast'de crane geri geliyor insanlar bayağı hypelı bu olaya. Demek ki neymiş karakterler seviliyormuş demek ki neymiş hikaye çöp oynanmaz değilmiş. Oynanışı seversin sevmezsin olabilir ama görevlerin içerikleri harbiden güzel hikaye için de aynısı geçerli. İkinci oyunun bir diğer eleştiri alan noktası buydu zaten ilk oyundaki görevlerde hep olmayan ters köşeler oluyordu ve şaşırıyordun görevi eğlenceli kılıyordu. İkinci oyunda bu çok fazla var standart görev yok bu yüzden eğlencesi kaçıyor. Oynanış olarak ikisini de sevmeyebilirsin ama gerçek şu ki 1.oyun her türlü daha detaylı tonlarca silah craftlayabilir farklı gizemli eşyalar da bulabilirsin. Tabii 2.oyun parkur ve dövüş mekaniklerini daha ileriye taşıyor ama şahsen ben yetenek ağacından ilk oyundaki keyfi alamadım gelişmen uzun sürsün diye boş boş yetenekler eklemişler o ağaca. İşin özeti o dönem çığır açan hala benzeri olmayan bir oyuna overrated diyorsanız çok yüksek ihtimal bu sektörü pek bilmiyorsunuz demektir. Eleştirilecek noktaları var tabii yok değil ama overrated ayrı eleştiri ayrı.