Eczane çırağı ne kadar almalı?

Günlük verse neyse de haftalık çok saçma olmuş. Resmen kullanıyor sizi. Eczaneler dünyanın parasını kazanıyor, yanında çalışan birine haftalık 400 ₺ vermek büyük haksızlık. Günlük 57 ₺'ye çalışıyorsunuz. En azından asgari ücret talep edin.
Çırak ne demek biliyor musun sen?
 
Bence işi bırakın çünkü eczacılığın çıraklık yapılacak bir yanı yok ilacı verip parayı alıyorsun bu kadar iş öğretmiyor bir şey yapmıyor üstüne az para veriyor.
 
Sen hiç çırak oldunmu böyle konusuyorsun sanki bir iş yapıyor öyle dikilmekten başka bir şey bildigi yok ki çırakların.

Çırak dediğin meslek öğrenir aslında, maaş almazlardı. Eskiden ailesini geçindirmiyorsa harçlık için alıyorsa istediği kadar verebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çıraklıktan bahsediyoruz, asgari ücretle evimi geçindirecek öğrenme aşamasında, kalfa veya usta bile değil.

Günlük 57 ₺'ye 1 paket sigara alabiliyorsunuz hocam 2018'de miyiz? Adam aylık 1600 ₺ kazanıyor. Otobüsle gitse gelse parası bitiyor zaten. Hadi çıraktır, işin başındadır, asgari de vermesin ama hiçbir şey olmuyorsa en azından aylığı 5-6 bin ₺ olmalı.
 
Verdiği şeye para bile denmez bu zamanda artık.

Daha bir çocuk o harçlık için alıyordur en fazla yaptığı şey müşterileri kaşılamak ilaç dökülürse temizlemek ilaçları uzatmak zaten eczacılık öğretilen bir şey değil ünüversiteye gitmen lazım eczacı olmak için meslek öğrenecek değil ya.
 
Sen hiç çırak oldunmu böyle konusuyorsun sanki bir iş yapıyor öyle dikilmekten başka bir şey bildigi yok ki çırakların.

Ankara'da tel örgü işiyle uğraşıyorum ( aile şirketi ) 12-13 yaşımdan beri çalışıyorum, 27 yaşındayım. Yeri geliyor ofiste duruyorum, toplantılara katılıyorum, il dışına çıkıyorum, yeri geliyor imalathanede afedersiniz eşekler gibi amelelik yapıyorum. Arazide çalışan ekiplerimiz senin asgari ücret dediğin parayı yeri geliyor 2 günde alıyorlar. Para kazanmak kolay değil ama çalışıyorsan da hakkını alırsın, altına çalışıp kendini ezdirmezsin. Ekonominin hali ortada. 2 gram aklınla bana ahkam kesip iş öğretmeye çalışma. Ofise zaman zaman para istemeye gelen çocuklara bile yeri geliyor 100 ₺ veriyorum bir yemek yesinler diye, bu çocuk 50 ₺ ile ne yapsın ?
 
Son düzenleme:
Asgari ücret 11 bin tl oldu haftalık 400'ün savunulacak bir yanı yok ben olsam direk istifa eder gider bir yerde part time işe girerdim siz böyle eşek olursanız semer vuran çok olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı