Eğitim hayatı konusunda tavsiyeler

ReaveRR33

Decapat
Katılım
18 Haziran 2022
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kendim 11. sınıfa geçiyorum. Haliyle yoğun bir çalışma dönemim başlıyor fakat ailemin durumu çok iyi diyemeyeceğim. Dershane fiyatlarına baktın ve en ucuzu 34 bin TL'den başlıyor. Test kitaplarının 3 tanesi 450 TL tutuyor. 2. elleri farksız, onlar da 300 TL falan tutuyor. Psikolojim çok iyi değil, psikoloğa gidiyorum uzun süredir. Ailemin birbiriyle tutumu da çok iyi değil. Oyun hesaplarımı sattım okul zamanı bana harçlık olabilmesi için, bilgisayarımı da satmayı düşünüyorum. İstediğimin meslek üst düzey bir meslek. Uzay mühendisliği istiyorum ve bu bölümü İTÜ'de okumak istiyorum. Sayısal zekam çok iyi fakat bu 11. sınıfı bu pahalılıkla nasıl geçireceğimi bilmiyorum, ailemi çok zorlamak istemiyorum dershane, harçlık, kitap konusunda. Ne gibi önerileriniz var?
 
Yaz tatilinde çalışabilirsin veya staj yaparak parayı biriktirebilirsin dershanesiz de oluyor ben meslek lisesinden elektrik mühendisliğini kazandım ve bitirdim tekniker olarak kadro doluluğu yüzünden önerim ailenin yüzünü kara çıkarma.
 
İnternette çok güzel soru kaynakları var. Bu arada 2. el kitapları o kadar pahalı değil ki.
ÜçDörtBeş TYT MATEMATİK SORU BANKASI - Mehmet Kıvrak | Nadir Kitap
Basım yılı 2020 fakat 130 TL'lik kalınca bir kitap 35 TL'ye satılıyor.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Buradan kazanım testlerini çözebilirsiniz mesela. Buradaki sorular sınav formatına çok yakın. Onun dışında EBA vs. birçok test kaynağı var yine.
Okuma kitabı konusunda yine 2. el alabilir veya kaçak yollardan PDF olarak indirebilirsiniz. Fakat ben tavsiye etmiyorum.
Veya bir arkadaşınız varsa anlaşarak okuduğunuz kitapları değiştirebilirsiniz.
 
Hocam satmak istediğiniz PC Gaming PC ise elinizden çıkarın ama yerine video, PDF açacak başka bir cihaz koyun. Sonuçta bedava (sayılabilecek) en büyük kaynağın internet. Ders anlatım videolarını izlerken oradaki soruları bir müsvedde kağıt eşliğinde çözebilirsiniz, MEB'in yayınladığı testleri aynı şekilde çözebilirsiniz. Korsan önerilmiyor tabii ama imkanınız yokken ve eğitim kariyeriniz asıl meseleyken o tarz Telegram gruplarından da faydalanabilirsiniz.
Okulunuzun durumu nasıldır bilmiyorum ama benim okulumda yönetime durumunuzu anlatınca üst dönemlerin okula geri dönüşüm için getirdiği fazla çözülmemiş kaynakları ya da okulun elinde fazladan kalan denemeleri vererek yardımcı oluyorlardı. Belki size de öyle bir şey ayarlayabilirler, bir konuş okullar açılmadan bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okulunuzun durumu nasıldır bilmiyorum ama benim okulumda yönetime durumunuzu anlatınca üst dönemlerin okula geri dönüşüm için getirdiği fazla çözülmemiş kaynakları yada okulun elinde fazladan kalan denemeleri vererek yardımcı oluyorlardı. Belki size de öyle bir şey ayarlayabilirler, bir konuş okullar açılmadan bence.
Öğretmenlere şu sıralar bedava bir ton örnek kitap geldi, okullar açılınca gidin öğretmeninize durumunuzu anlatıp isteyin.


Bilgisayarın değerli ise satıp ucuz bir laptop al, ilaç gibi gelecektir, harcamalarına kaynak olur.
 
Öğretmenlere şu sıralar bedava bir ton örnek kitap geldi, okullar açılınca gidin öğretmeninize durumunuzu anlatıp isteyin.

Bilgisayarın değerli ise satıp ucuz bir laptop al, ilaç gibi gelecektir, harcamalarına kaynak olur.

Reis rehber matematik temel atmasını bittirdim. Sırada TYT matematik yapılması gerek değil mi?
 

Geri
Yukarı