Eğitim sistemimiz

Sistem mi? Sistem ne ya? Gerçekten 5 tane şıkkın işaretlenip çıkan cevaba göre daha iyi bir hayat yaşayacağın o sistemden mi bahsediyorsun?
Yoksa zengin bir ailenin çocuğu ile köyde yaşayan bir çiftçi çocuğunun yaşadığı eğitimde ki fırsat eşitsizliğinden mi?
Yoksa devletin eğitimi düzgünce sağlamayarak bütün eğitimi özelleştirmeye çalışmasından mı?
 
Ezberci bir sistemimiz var. Ezberci bir sistemin üzerine online eğitimdeki ezberci sistemi ekleyince mükemmel bir kombo oluşuyor. Öğrenciler başarısız değil, eğitim sistemi ve öğretmenler başarısız. Aklıma bir öğretmenimin sözü geliyor. Şöyle demişti: "Başarısız öğretmen yoktur, anlatım tarzı uymayan öğretmen vardır.". Şu an bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlıyorum. O kişiler öğretmen bile olmayı hak etmeyen kişilerdir. Ortaokuldaki matematik öğretmenim konunun basit kısımlarını anlatıyor ve bırakıyordu. Çalışkan kişilerse çözemedikleri soruları tahtaya yazıyor, diğer öğrencilerin çözmesini bekliyorlardı. Soruların öğretmenin anlattığı sorularla alakası yoktu. Şimdi bu bir öğrencinin hatası mı, öğretmenin hatası mı, yoksa eğitim sisteminin hatası mı?
 
Ezberci bir sistemimiz var. Ezberci bir sistemin üzerine Online eğitimdeki ezberci sistemi ekleyince mükemmel bir kombo oluşuyor. Öğrenciler başarısız değil, eğitim sistemi, öğretmenler başarısız. Aklıma bir öğretmenimin sözü geliyor. Şöyle demişti: "Başarısız öğretmen yoktur, anlatım tarzı uymayan öğretmen vardır.". Şu an bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlıyorum. O kişiler öğretmen bile olmayı hak etmeyen kişilerdir. Ortaokuldaki matematik öğretmenip konunun basit kısımlarını anlatıyor ve bırakıyordu. Çalışkan kişilerse çözemedikleri soruları tahtaya yazıyor, diğer öğrencilerin çözmesini bekliyorlardı. Soruların öğretmenin anlattığı sorularla alakası yoktu. Şimdi bu bir öğrencinin hatası mı, öğretmenin hatası mı, yoksa eğitim sisteminin hatası mı?

Tamam işte ben de öyleyim. 10 soru klasik soruluk sınava girdiğim anda. Hemen 50 puanlık bir ezber sayesinde sınıfı geçiyorum🤣 e-okul'da yarıdan fazlası sabit 50 notlarımın🤣
 
@166770 bunda gülünecek bir durum göremiyorum. Üzülecek durumumuza gülüyoruz. Ezberlemeden, öğrenerek üniversite sınavı için hazırlık yapmamız gerekirken sadece 1-2 gün sonra olan sınavlarımız için ezber yapıyoruz.
 
@166770 bunda gülünecek bir durum göremiyorum. Üzülecek durumumuza gülüyoruz. Ezberlemeden, öğrenerek üniversite sınavı için hazırlık yapmamız gerekirken sadece 1-2 gün sonra olan sınavlarımız için ezber yapıyoruz.

Hocam bu Saat'den sonra dalga geçmekten başka elimizden bir şey gelmez. Şurada olmuşum lise son. Hafta 3 gün staj, 2 gün okul. Bu Saat'den sonra zaten bu yıl üniversite kazanma hayali suya düştü. 12 Ekim olmuş, 1 Ay'dan fazla uzaktan eğitim ile çöp oldu ve verimsiz geçti. Mecbur Dershane'ye yazılıp sıkı bir çalışmaya gireceğim, seniye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı