Eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu başlatan Pmb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 2.140
Leş. Günlük 8 saat okulda tutuyorlar (Lise için konuşuyorum) ve bir halt öğretemiyorlar. Zaman kaybı kısacası. Açıkta da tek başına öğrenmek zor olur. Düzgün bir şekilde okulda 4-5 saat civarı eğitim ile ilerlense daha iyi olabilir.

Bu konu hep açılıyor biliyorum. Ama ben de içimi dökmek istiyorum. Eğitim sistemi daha önümde lise olmasına rağmen saçma gelmeye başladı. Bakıyorum babamın ve annemin fotoğraflarına sıra masa her şey aynı. Kırık, eski tahta sıralardan bıktım, sırtım acıyor artık. Teknoloji çok gelişti 20 sene önceye bakarsak. Neden halen aynı sistemde ilerliyoruz? İkinci olarak İngilizce dersleri ezberden başka bir şey değil. 5 senedir İngilizce görüyorum ve o kadar saçma konular ki yani ben yabancı biriyle konuşurken armut mu soracağım? Sırf kelime ezberinden ibaret. Cümle kurmayı öğretmiyorlar. Aksan desen sıfır zaten. İngilizce eğitimi bana göre tamamen değiştirimeli.
Üçüncü olarak ileriki yıllarda eğitimin bir önemi kalır mı? Benim bir arkadaşım var internette sosyal medya açıp kapıyor. Bu işten ayda 400-500 TL geliri var. Bu arada illegal bir iş değil. Ve bu çocuğun dersleri ciddi anlamda kötü. Bu da bana şu anki eğitimin gereksiz olduğunu gösteriyor. İnternetten iş yapanlar bir doktordan fazla kazanabiliyor. Son olarak toplumun görüşleri. Çevremize bakarsak herkes doktor ol mühendis ol öğretmen ol. Bunlar bana saçma geliyor. Sizin de fikirleniriz benim için önemli. Hadi biraz tartışalım.

İngilizce derslerini çok seviyorum, İngilizce öğretmenim ingilizceyi benden öğrendi? :D

Her şeye katılıyorum fakat okulların harabe olmasındaki en temel sebep öğrenciler. Ahlak dersi verilmesi lazım, kırıp döküyorlar okulda ne var ne yok hurdaya çıkıyor, bu kadar rezillik olmaz. Benim gözümde okulun malına zarar veren öğrencinin teröristen farkı yok.

Her şeye katılıyorum fakat okulların harabe olmasındaki en temel sebep öğrenciler. Ahlak dersi verilmesi lazım, kırıp döküyorlar okulda ne var ne yok hurdaya çıkıyor, bu kadar rezillik olmaz. Benim gözümde okulun malına zarar veren öğrencinin teröristen farkı yok.

Haklısın sıralara her şeye zarar veriyorlar küçk 5-8 yaşında olsa bir şey demicemde artık gelmişsin 10-14 yaşında bir sakin dur.

Evet, haklısınız. Bizimde okulun her yeri kırık dökük öğrenciler yüzünden. Ben direkt tespit eder okuldan atarım.

Şiddet son tercihimdir. Ama her şeyi şiddetle anlıyorlar. Söz işe yaramıyor.

Ya cam kenarında oturan bir arkadaşım var, duvarın kolonunu fare gibi elindeki şeyle oymuş. Öğretmen sordu kimin eseri bu diye, hemen diyoki Eee işte ben yapmadım okul açıldığından beri böyleydi Allah kuru iftiradan korusun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı