Ekonomik sorunlar yokmuş gibi his veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekonomik sorun falan yok. Bilgisayarda oturacağınıza oyun oynayacağınıza gidin bir meslek sahibi olun para kazanın. Baba parası yesem bende gelip burada çan çan çalarım. Hayat bilgisayar oyun falan değil gençler

1. Sinifim üstümde 10k borç var su an.
Kredi alacağım 40k onu ödeyeceğim.
Mezun oldum 50k borcum var.

Zaten BİM'den alışveriş yaptığımızda 160-200 TL tutuyor.
Sadece doymak için yerseniz; o kadar tutar tabii. Bir kişinin aylık et ihtiyacını karşılamak için sadece 150TL harcaman gerekiyor zaten. İnsanlar artık eti aydan aya görebiliyor, BİM'de satılan gıdaların kalitesini de biliyoruz zaten. Hayır anlamadığım şu: temel ihtiyaçları alabilmek, ne zamandan beri ekonomik olarak iyi olduğunu gösteriyor? Adı üstünde "temel ihtiyaç".

Bazen 2K veya 4K monitör alanları görünce şaşırıyorum. Mesela benim monitör Philips 192E. Hangi yılda üretildiği meçhul. İşimi görüyor mu evet ama işte. :)

Pahalı olduğu için ince eleyip sık dokuyor herkes sürekli birilerine sorup fikir ediniyorlar. Ekonomi iyi olsaydı yani alım gücümüz yüksek olsaydı bu kadar çok uğraşmazlardı.

Sadece doymak için yerseniz; o kadar tutar tabii. Bir kişinin aylık et ihtiyacını karşılamak için sadece 150TL harcaman gerekiyor zaten. İnsanlar artık eti aydan aya görebiliyor, BİM'de satılan gıdaların kalitesini de biliyoruz zaten. Hayır anlamadığım şu: temel ihtiyaçları alabilmek, ne zamandan beri ekonomik olarak iyi olduğunu gösteriyor? Adı üstünde "temel ihtiyaç".
BİM'deki gıdalar belki eskiden kalitesizdi bilemiyorum ama artık gıda denetleyicileri falan denetliyordur diye düşünüyorum?

Bazen 2K veya 4K monitör alanları görünce şaşırıyorum. Mesela benim monitör Philips 192e. Hangi yılda üretildiği meçhul. İşimi görüyor mu evet ama işte. :)

Türkiye'de böyle gidişle bir çikolata 5 TL olursa şaşmam vallahi.

Ekonomik sorun yok demiyorum. Bu konu başlığına dikkat ederseniz, sadece Technopat sosyal ortamına baktığım zaman, sanki sorun yokmuş hissiyatı verdiğinden bahsetmişim. Aynı şey değil.
Dostum bak şimdi. İnsanların ne şekilde o sistemleri aldığını bilemezsin. Bu forumda ülkenin sadece 1000 kişisini görüyorsun ki forumdaki çoğu kişinin sistemi de seninki gibi APU sistem. İyimser bir rakamla 200 kişinin sistemi şu anki en son çıkan parçaları kullanıyor diye ülkede sorun yok diye mi algılıyorsun? 200 kişiye göre 80 milyondan fazla insanı aynı kefeye koyabiliyorsan ne diyeyim sana?
BİM'deki gıdalar belki eskiden kalitesizdi bilemiyorum ama artık gıda denetleyicileri falan denetliyordur diye düşünüyorum?
Tek bir sorum var ayda kaç kilogram et yiyebiliyorsun?

Ekonomik sorun falan yok. Bilgisayarda oturacağınıza oyun oynayacağınıza gidin bir meslek sahibi olun para kazanın. Baba parası yesem bende gelip burada çan çan çalarım. Hayat bilgisayar oyun falan değil gençler ;)

Öyle bir güldüm oda arkadaşım uyandı şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı