Ekran Kartında Oksitlenme Sorunu

Baran Yalçın

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2015
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bilgisayarımı aldıktan yaklaşık 6 ay sonra bozuldu. Güç düğmesine bastığımda fanlar çalışıyor 5 sn. sonra bilgisayar kendini kapatıyordu. Servise gönderdik. Servis anakart ve ekran kartında problem olduğunu söylemişti. Oksitlenme varmış ve sıvı teması dediler ki masanın üstünde duruyor bilgisayar neresinden sıvı girsin öyle bir şeyin imkanı yok. Bu yüzden garanti dışı kaldığını söylediler. Tüketici hakimiyeti ile uğraşıp bir şekilde yenilerini aldık hallettik.

Yenilerini aldıktan 2 hafta kadar sonra bir gün bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmiyordu ancak sistem çalışıyordu. Yine gönderdik servise. Bize yine aynı şekilde ekran kartının oksitlendiğini ve sıvı temasına maruz kaldığını söylediler. Yine garanti kapsamı dışında olduğunu söylüyorlar. Baktığımda ekran kartının üstünde pas bile vardı. Ama bu nasıl mümkün olabilir? Şimdi yenilerini alsak bir daha bozulmasından korkuyorum cidden.

Siz ne diyorsunuz?

Bilgisayar özellikleri:
NVIDIA Asus GTX750 Ti STRIX OC 2GB Ekran kartı
ASUS B85M GAMER Anakart
WD 1TB 7200Rpm HDD
Intel Core i5 4460 3.2GHz işlemci
Cooler Master RC-430 Elite 500W kasa
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı