Ekranımda çizgiler oluşuyor

Geshtoppen

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda yaklaşık 4 gündür görev çubuğunda renkli çizgiler çıkıyor. Format vs attım monitorden kaynaklandığını da düşünmüyorum. Bilgisayarı kapatırken kapatılıyor yazı ekranında hiçbir çizgi çıkmıyor ama bir şey fark ettim Chrome vs yeni uygulamalar açtığımda oluyor bu sorun. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• IMG_3011.jpeg
    IMG_3011.jpeg
    251,1 KB · Görüntüleme: 39
Bir ara bende de böyle çizgiler çıkıyordu. Genelde oyuna falan girdiğimde daha da artıyordu. Forumdan birisi ekran kartını çıkarıp pinlerini silgi ile temizle tekrar dene demişti. İşe yaramıştı. Bir daha çizgiye falan rastlamadım.

Herhangi bir daha düşük Hz alıp deneyebilirsiniz, ayrıca kullandığınız kablo nasıl? Yeni mi, sağlam mı?

Kablom sağlam alalı 2 ay anca olmuştur 60 Hz'ye alıyorum şimdi.

Ekran Hz ayarını en düşüğe ardından en yüksek ayara çekmeyi deneyebilir misin?
Eki Görüntüle 2000484

50 Hz'ye çektim çizgiler neredeyse görev çubuğunun çeyreğini kapladı tekrar 170 Hz'ye çektim çizgi kalmadı ama sorun bu zaten 170 Hz'de yaklaşık 45 dk sonra çizgiler çıkmaya başlıyor.

Bir ara bende de böyle çizgiler çıkıyordu. Genelde oyuna falan girdiğimde daha da artıyordu. Forumdan birisi ekran kartını çıkarıp pinlerini silgi ile temizle tekrar dene demişti. İşe yaramıştı. Bir daha çizgiye falan rastlamadım.

Dün denedim dostum fakat olmadı.

Kablom sağlam alalı 2 ay anca olmuştur 60 Hz'ye alıyorum şimdi.

50 Hz'ye çektim çizgiler neredeyse görev çubuğunun çeyreğini kapladı tekrar 170 Hz'ye çektim çizgi kalmadı ama sorun bu zaten 170 Hz'de yaklaşık 45 dk sonra çizgiler çıkmaya başlıyor.

Dün denedim dostum fakat olmadı.

Peki o halde sorunun yazılımsal mı donanımsal mı onu anlamak adına seçenekleri daraltmamız gerekiyor. Bu yöntemle kısmen temizlenebildiğini gördük. Peki sürücüler güncel mi? Veya ekran kartı sürücünüzü temiz bir şekilde silip tekrar yüklemeyi denediniz mi? Bu problem ne zamandan sonra ortaya çıkmaya başladı bir de? Elinizde HDMI kablosu varsa birde onla deneyebilseniz iyi olurdu aslında.

Peki o halde sorunun yazılımsal mı donanımsal mı onu anlamak adına seçenekleri daraltmamız gerekiyor. Bu yöntemle kısmen temizlenebildiğini gördük. Peki sürücüler güncel mi? Veya ekran kartı sürücünüzü temiz bir şekilde silip tekrar yüklemeyi denediniz mi? Bu problem ne zamandan sonra ortaya çıkmaya başladı bir de? Elinizde HDMI kablosu varsa bir de onunla deneyebilseniz iyi olurdu aslında.

Yaklaşık 4 gündür mevcut bu arada tek tük çizgiler kendini göstermeye başladı bu sabah format attım bilgisayara sürücülere hala aynı sorunu yaşıyorum.

Yaklaşık 4 gündür mevcut bu arada tek tük çizgiler kendini göstermeye başladı bu sabah format attım bilgisayara sürücülere hala aynı sorunu yaşıyorum.
Peki bu sorun adına birde biosa girip var mı bakabilir misiniz? Çizgiler sadece masaüstü alanında mı oluyor. Eğer biosta da mevcut ise donanımsal sorundur yüksek ihtimalle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı