Ekşi Sözlük'e erişim engeli geldi

• Konuyu başlatan AJFA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 134
  • Görüntüleme 15.536
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağırlıklı olarak muhalif olmak üzere, her kesimden insanın düşüncelerini tıpkı bu forumda da olduğu gibi özgür bir şekilde dile getirebilmiş olduğu ekşi sözlük'e erişim engeli getirilmesinin arkasında bir siyasi çıkar ve karar olduğuna dair olan ihtimal bariz bir şekilde ön plana çıkıyor.

Bu kararın ilginç olan tarafı ise mevcut hükümetin trollerinin de halihazırda ekşi sözlük'te faaliyet gösteriyor olmasında ve normalde sorunlu bir içerik olduğu takdirde ekşi sözlük yönetiminin hem mevcut hükümetin elinde olan kurumlar ile hem de kendi raporlama sistemi ile çalışarak ilgili içeriğe halihazırda müdahale ediyor olmasında yatıyor.

Üstelik “forum” ve “sosyal medya” mantığında olan herhangi bir internet sitesini engelliyor olmak net bir şekilde bir cahillik göstergesidir.

Bakalım vazgeçilmesi gereken bu kararın sonucu ne olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada yasağı ve erişim engeli savunan / doğru bulan arkadaşların AKP'nin zihniyetini kavrayamadığını düşünüyorum öyle keyifleri her estiğinde bir forumu bir sosyal medya plartformunu bir siteyi yasaklayamazlar yasaklara olabildiğince ses çıkartacağız ve tepkiyi en üst düzeyde vereceğiz 3 ayları kaldı sayılı gün çabuk geçer!

Abi mesela doktoredaya erişim engeli getirmeyip ekşi sözlüğe erişim engeli getirmekte komik yani.

Hiçbir site, platform kapatılmamalı.

Son düzenleme:
Hocam beğenmeme atmanız bunu bana da dediğiniz varsayıyorum. Ekşi sözlük son yıllarda hiçbir işe yaramayan ve her şeye burnunu sokan insanlarla dolmaya başladı ama güzel bir site. Sadece kullanan kitlenin yarısından fazlası kendi egosu altında ezilen enteller. Ama sevdiğim ve işime yarayan ve komik entrylerde görmedim değil. Aslında güzel bir uygulama ama son yıllarda Twitter'daki ucubeler gibi çok kişi türedi. Gerçi bunlar nerede yok, o da var. Bu arada ekşi sözlük gibi bir siteyle Vikipedi'yi karşılaştırmanız komik.

Yasaklanan erişimi kısıtlanan hangi site olursa olsun sert bir şekilde tepki görür nitekim gösteriliyorda bunun ekşiyle Technopat'la alakası yok bu zihniyetin kökü kurumak zorunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı