Ekşi Sözlük'e erişim engeli geldi

• Konuyu başlatan AJFA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 134
  • Görüntüleme 15.462
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam, sinirlenmeyin bu kadar bence kapatılması doğru oldu kitlesini beğenmiyordum.
Tamam sen kitlesini beğenmiyordun diye kapatılsın oğluşum, istersen bi liste yap iletelim. Yaş sınırı getirin şu foruma çocuk yuvası oldu yıllardır giresimiz kalmadı.

Hocam, sinirlenmeyin bu kadar bence kapatılması doğru oldu kitlesini beğenmiyordum.
Peoplelivinginturkey kardesim ve senin gibi wikipedianin bile banli oldugunu gormek nasip olmayan arkadaslarima hitaben yaziyorum. Yasinizin erdigi konularda konusun.
Tamam sen kitlesini beğenmiyordun diye kapatılsın oğluşum, istersen bi liste yap iletelim. Yaş sınırı getirin şu foruma çocuk yuvası oldu yıllardır giresimiz kalmadı.
Ben 16 diyorum sahsen

Tamam sen kitlesini beğenmiyordun diye kapatılsın oğluşum, istersen bir liste yap iletelim. Yaş sınırı getirin şu foruma çocuk yuvası oldu yıllardır giresimiz kalmadı.

Hocam, ben kapatılmasını doğru bulduğumu söyledim bu kadar abartmanıza gerek yoktu.

Hocam, ben kapatılmasını doğru bulduğumu söyledim bu kadar abartmanıza gerek yoktu.
Ekşi'ye veyahut herhangi bir websitesine erişim engeli getirilmesinin mantıklı/faydalı bir sebebi yok, temellendiremeyeceğiniz şeyleri toplum içinde söylemeyin ki böyle tepki almayın.

İlginç, hükümet büyük silahlarını çıkarmaya karar verdi demek bakalım iş nereye gidecek. Bilmeyenler için hatırlatayım bunlar Youtube'u bile kapatmıştı zamanında.
Aynen 2013 yılı zamanıydı.

Normalde hükümetin politikalarını sevmem ancak bunda kararsız kaldım.
Burada sıradan vatandaşlar olduğu kadar terör sözcüsü yapanlarda vardı.

Ağırlıklı olarak muhalif olmak üzere, her kesimden insanın düşüncelerini tıpkı bu forumda da olduğu gibi özgür bir şekilde dile getirebilmiş olduğu Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirilmesinin arkasında bir siyasi çıkar ve karar olduğuna dair olan ihtimal bariz bir şekilde ön plana çıkıyor.

Bu kararın ilginç olan tarafı ise mevcut hükümetin trollerinin de halihazırda Ekşi Sözlük’te faaliyet gösteriyor olmasında ve normalde sorunlu bir içerik olduğu takdirde Ekşi Sözlük yönetiminin hem mevcut hükümetin elinde olan kurumlar ile hem de kendi raporlama sistemi ile çalışarak ilgili içeriğe halihazırda müdahale ediyor olmasında yatıyor.

Üstelik “forum” ve “sosyal medya” mantığında olan herhangi bir internet sitesini engelliyor olmak net bir şekilde bir cahillik göstergesidir.

Bakalım vazgeçilmesi gereken bu kararın sonucu ne olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı