Elektronik Mühendisliği için öğrenilmesi gereken programlama dilleri

Keenact

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2018
Mesajlar
931
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf Öğrencisiyim. Bizim okulda şu an Python öğretiyorlar. (2. 7)ileri ki dönemlerde C göreceğiz. Tecrübeli abilerime ve arkadaşlara soruyorum. Size hangi programlama dillerini öğrenmeliyim açık ve ayrıntılı biçimde yazabilirseniz sevinirim. Bu iki dilin bana faydası olacak mı? Olacaksa hangi sektörlerde olur?
 
C/C++ -> embedded programalama ve sistem programlama icin faydali olur. Elektronikcilerin cok derin sistem programlama yapmadiklarini biliyorum, ama yine de bilmek gerekir. Ayrica ardinyo ve turevleri icin de bilmek gerekli.

python'i genel programlama bilginiz olsun diye ogretiyorlar muhtemelen. Elektronikciler high-level programlama yapmazlar, o sebeple Python'i sektorde kullanabileceginizi sanmiyorum.

Lineer ve diferansiyel denklemleri cozmek icin bir seyler kullanmaniz gerekecek ileride ( belki simdiden baslamistir bilmiyorum ), o sebeple Matlab gibi bir seylere ihtiyaciniz olacak. Python bu is icin fazla kuvvetli bir dil, size daha pratik bir seyler gerek o yuzden Matlab ve turevlerini ogrenmek isine yarar.

Bunun yanisira MIPS ve FPGA programlama da ogrenmeniz gerekebilir, calisacaginiz sektore ve yapacaginiz ise gore. Bu diller de logic kapilariyla olusturulan devreler ya da ufak-orta olcekte custom mikroislemciler icin gerekli "olabilir".

Bence her insanin muhendis olsun olmasin universite mezunu olabilmesi icin en az bir programlama dilini az cok bilmesi gerekiyor. Illa sektorde kullanmasina gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı