En iyi GNU/Linux dağıtımı nedir?

720718

Centipat
Merhaba, bugün en iyi Linux dağıtımı nedir oylaması yapacağız ve oyları göreceğiz. Benim fikrim Ubuntu çünkü arayüzü gerçekten mükemmel ötesi. Hızlı ve optimize. Peki sizin görüşünüz ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bugün en iyi Linux dağıtımı nedir oylaması yapacağız ve oyları göreceğiz. Benim fikrim Ubuntu çünkü arayüzü gerçekten mükemmel ötesi. Hızlı ve optimize. Peki sizin görüşünüz ne?

Keşke Linux kullanma fırsatım olsaydı kesinlikle ben de Ubuntu kullanırdım. İş yerinde Mac evde de oyun için Windows kullanıyorum. Yani Linux kullanmaya fırsatım kalmıyor.

Ubuntu kesinlikle. Kullanıcı dostu ayarlaması ve arayüzü var çok teknik bilgi istemiyor ve stabil. Sunucu olarak da kullanan var kurumsal olarak da hatta IoT olarak da.

Eğer meşgulsen, bilgisayarın dışında bir hayatın varsa ya da acemiysen: Linux Mint
Eğer çok boş zamanın varsa ve sorun çözmeyi bir sebepten dolayı seven biriysen: Arch Linux
Eğer her şeyi ilk deneyenlerden olmak istiyor ya da yeni donanımını sorunsuz çalıştıracağın bir dağıtım arıyor ama Arch Linux'a o kadar zaman yatırımı yapmak istemiyor, hazır ve kullanılabilir bir sistem istiyorsan: Fedora Linux
Eğer hafif ama kullanılabilir bir dağıtım istiyorsan: Antix Linux
Popüler olan ya da üstüne bir şirketin parmağının dokunduğu her şeye kötü yazılım, bloatware ya da casus yazılım gözüyle bakıyorsan: Artix Linux, Void Linux, Devuan Linux
Otistik ya da OKB hastasıysan: Gentoo Linux, Slackware Linux, Linux From Scratch
Hiçbirşey anlamasan da biraz heçkırcılık oynamak ve excel'de tablo yapmayı bilmeyen iş arkadaşını etkilemek istiyorsan: Kali Linux, Parrot Linux
Aynı anda çok fazla bilgisayara kurulum yapmak, bunları yönetmek ya da containerlarla uğraşmak istiyorsan: Nix OS.

Linux dağıtımları genellikle amaca göre oluyor. Yani, şu dağıtım şu açıdan daha iyi, öbürü şu açıdan daha iyi diyebilirsiniz. Şimdiye kadar bir sürü dağıtım kullandım ve en sonunda Debian kararlı sürüme demirledim. Çünkü kararlı, baş ağrısı yapmayan bir dağıtım. Yükle unut tarzı. Ve repolarında on binlerce paket var.

Otistik ya da OKB hastasıysan: Gentoo Linux, Slackware Linux, Linux From Scratch
Bence Ubuntu kullanan otistik sayisi Gentoo kullanan otistik sayisinin 50 kati falandir.

Hiçbirşey anlamasan da biraz heçkırcılık oynamak ve excel'de tablo yapmayı bilmeyen iş arkadaşını etkilemek istiyorsan: Kali Linux, Parrot Linux
Kali kullanan hayvan gibi hackerlar var etrafimda.

Eğer çok boş zamanın varsa ve sorun çözmeyi bir sebepten dolayı seven biriysen: Arch Linux
Sorun dedigin kullanici hatasi olabilir mi?

Ubuntu, kullandıklarımdan en sevdiğimdir. GNOME'dan dolayı herhalde.
@gen2 Otistiğim sanırım. Fedora falan da kullandım ama Ubuntu'yu tercih ediyorum.
Yok o anlamda soylemedim Bilinen 100.000 Gentoo kullanicisi varken bu sayi Ubuntu'da 50 milyon civari. Ayrica arkadasin belirttigi dagitimlarla Ubuntu'yu karsilastiramazsin hepsi kullandigim dagitimlar becerikli insanlarin elinde evladiyelik performans/stabilite veriyorlar.

Gentoo kullanmayi oldugundan baska bir sey sanan bilgisiz kullanici yorumu direkt.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı