En İyi RX 5700XT Modeli hangisi?

Sapphire Nitro+’ı kullanmamış, doğru düzgün incelemesini bile izlememiş adamlar sırf Recep Baltaş’ın Sapphire’i kötülemesi yüzünden fanboyluk yapıyor burda :) Arkadaşlar Gaming X de iyi bir model, Sapphire Nitro+ da. Siz her şeyden önce yerel kaynaklara hiç bir zaman tam olarak güvenmeyim, çoğu sponsorlu içerik. Nitro+ kullanıyorum, bakın kullanıyorum diyorum inceleme izledim falan demiyorum. Mis gibi kart. Kart 2GHz’de çalışıyor, ısınmıyor, ses yapmıyor. Bu kart daha ne yapsın sizin için? 3800X’i Stok soğutucu ile OC yapmama ve egzoz fanımın 1 adet olması onun da 1000RPM’de çalışmasına rağmen fan hızının yükte 1600RPM’i geçtiğini görmedim. 2150MHz OC yaptığım zaman (AMD sınır koymuş, daha fazla da yapılır) 72 dereceyi geçtiğini görmedim. Güç tüketimi 260W’lara dayanmasına rağmen :) İki model de tercih edilebilir. Yabancı kaynaklar genel olarak Nitro+ ve Red Devil modelini öneriyorlar. Ben hem kaliteli olması hem de görüntüsünün hoş olması dolayısıyla Nitro+ tercih ettim. İyi de yapmışım pişman değilim. Kartı elinize alsanız kalite farkını farkederseniz diyen arkadaşlar çıplak gözüyle Nitro+’ı görmemişler bile :) Kart mis gibi kart dostum. Her şeyiyle alınabilir. Ben fanboyluk yapmıyorum, kullanıcı deneyimi anlatıyorum ve bu kart cidden iyi. Gaming X de iyi bir model. İkisi de kaliteli modeller. Sen burada insanların tavsiyesiyle hareket etme sakın. Yabancı kaynaklarda, bağımsız kanallarda izle yabancı dilin iyiyse, Reddit’te de okuyabilirsin. Ben kullanıcı olarak öneririm. 20 gün önce 3300 liraya aldım ben bi de bu kartı. 3500 lira şuan Sinerji’de.

Arkadaşlar Gaming X de iyi bir model, Sapphire Nitro+ da.

Ben de aynı karta sahibim. Bence kendinizi boşuna yormayın. Bu konu uzun uzun tartışıldı, 10 sayfayı geçti. Yine de birisi çıkıp kesinlikle bilgisiz bir şekilde bir markayı kötülüyor.

Sistemimi D.O.C.P. (XMP) otomatik vaziyette kullanıyorum. Başka da zorlayıcı bir ayar yapmadım. Oyunlarda 70 dereceyi görüyor ve 2000 MHz seviyesini zorluyor. Stres testinde 78-80 dereceyi gördü. Ortam sıcaklığı biraz yüksek olabiliyor evin ısıtması yüzünden. Kasa da Corsair Carbide Spec Delta. Ortalama üstü bir hava akımı mevcut.

Karta "eksi" verilebilecek iki şey var. Birisi yüksek güç gerektirmesi. 250 watt seviyesine ulaşıyor. Diğeri de artmış olan fiyatı. Yılbaşından önce 3000-3200 arasında alınabildiğini hatırlıyorum. Fiyat hususu yüzünden Gigabyte veya MSI (yalnızca gaming x) düşünülebilir, 2070s için şartlar zorlanabilir. Bunu bir kez daha belirtelim de insanları yanlış yönlendirmesinler.

Biz eskilerlerde kalan sorunlar yüzünden önyargılı konuşmak yerine, izlediğimiz bir sürü video ve en önemlisi şahsi tecrübemizi aktarıyoruz. Aylardır kullanıyorum bu kartı!

Ben de aynı karta sahibim. Bence kendinizi boşuna yormayın. Bu konu uzun uzun tartışıldı, 10 sayfayı geçti. Yine de birisi çıkıp kesinlikle bilgisiz bir şekilde bir markayı kötülüyor.

Sistemimi D.O.C.P. (XMP) otomatik vaziyette kullanıyorum. Başka da zorlayıcı bir ayar yapmadım. Oyunlarda 70 dereceyi görüyor ve 2000 MHz seviyesini zorluyor. Stres testinde 78-80 dereceyi gördü. Ortam sıcaklığı biraz yüksek olabiliyor evin ısıtması yüzünden. Kasa da Corsair Carbide Spec Delta. Ortalama üstü bir hava akımı mevcut.

Karta "eksi" verilebilecek iki şey var. Birisi yüksek güç gerektirmesi. 250 watt seviyesine ulaşıyor. Diğeri de artmış olan fiyatı. Yılbaşından önce 3000-3200 arasında alınabildiğini hatırlıyorum. Fiyat hususu yüzünden Gigabyte veya MSI (yalnızca gaming x) düşünülebilir, 2070s için şartlar zorlanabilir. Bunu bir kez daha belirtelim de insanları yanlış yönlendirmesinler.

Biz eskilerlerde kalan sorunlar yüzünden önyargılı konuşmak yerine, izlediğimiz bir sürü video ve en önemlisi şahsi tecrübemizi aktarıyoruz. Aylardır kullanıyorum bu kartı!
Ben bu forumda kaç kişiye böyle uzun uzun cevap verdim, ama yok Ortaya bir şey atıyorlar cevabını verince ses soluk yok sonra. Bu arada sizin kasanız etkiliyor sıcaklıklarınızı. O kasanın hava akımı önü tam ızgaralı olan bir kasa kadar iyi değil. Benim kartım stres testinde 70 derece 1600RPM civarında çalışıyor maksimum. Undervolt ile yine 2000MHz’de maksimum 64 hadi 65 olsun. Kaldı ki egzoz fanım yetersiz, sıcak havanın içerde kaldığını elimi cama koyarak anlayabiliyorum. Havayı iyi çekiyor ama onda sorun yok. Kullandığım kasa Aerocool Airhawk Duo bu arada. Benim bir de 3800X stok soğutucu ile 4.4GHz’de, RAM’ler 3800MHz CL16 overclocklanmış vaziyette. Sıvı soğutma alıcam sıcaklık değerleri daha da düşer diye düşünüyorum. Kartın güç tüketimi hususuna katılıyorum performans modunda cidden yüksek Wattlar çekiyor. Bu da sıcaklığa eksi olarak dönüş yapıyor ama OC modeli olduğu için normal karşılıyorum. Undervolt yapıldığı zaman 180-200W civarına düşüyor ama ben sıcaklıklarımdan memnun olduğum için UV ayarlarımı uygulamıyorum. Fiyat konusunda katılıyorum. Ben 20 gün önce 3300 liraya aldım şuan 3500 lira. Gaming X ile aynı fiyat. Ben olsam Nitro+ tercih ederim görüntüsü daha şık, performans olarak aşağı yukarı aynılar zaten. Gigabyte şuan kesinlikle tercih edilebilir bir model. 3050 lira olduğunu düşünürsek Sinerji’de tam bir f/p ürünü. Tek eksiği frekans değerleri bizimki gibi ‘high end’ kartların 100Mhz+ altında. Ve güç beslemesi 8+6 pin dolayısıyla OC performansı çok iyi değil. Ama tercih edilir mi, tabi ki de edilir. Son yazdığınıza katılıyorum. Özellikle Recep Baltaş’ın neden hala böyle düşündüğünü merak ediyorum. Eskiden yapılan hataları varsa şuan düzeltmiş olabilirler. İnsanlar da o öyle diyor diye hemen aynı düşünceye katılıyorlar. Sürü psikolojisi sanırım. Biraz araştırsalar, kendi fikirleri olsa, kullanıcı deneyimlerine baksalar keşke...

Sapphire Nitro+’ı kullanmamış, doğru düzgün incelemesini bile izlememiş adamlar sırf Recep Baltaş’ın Sapphire’i kötülemesi yüzünden fanboyluk yapıyor burada :) arkadaşlar Gaming X'de iyi bir model, Sapphire Nitro+ da. Siz her şeyden önce yerel kaynaklara hiçbir zaman tam olarak güvenmeyim, çoğu sponsorlu içerik. Nitro+ kullanıyorum, bakın kullanıyorum diyorum inceleme izledim falan demiyorum. Mis gibi kart. Kart 2GHz’de çalışıyor, ısınmıyor, ses yapmıyor. Bu kart daha ne yapsın sizin için? 3800X’i stok soğutucu ile OC yapmama ve egzoz fanımın 1 adet olması onun da 1000RPM’de çalışmasına rağmen fan hızının yükte 1600RPM’i geçtiğini görmedim. 2150MHz OC yaptığım zaman (AMD sınır koymuş, daha fazla da yapılır) 72 dereceyi geçtiğini görmedim. Güç tüketimi 260W’lara dayanmasına rağmen :) iki model de tercih edilebilir. Yabancı kaynaklar genel olarak Nitro+ ve Red devil modelini öneriyorlar. Ben hem kaliteli olması hem de görüntüsünün hoş olması dolayısıyla Nitro+ tercih ettim. İyi de yapmışım pişman değilim. Kartı elinize alsanız kalite farkını farkederseniz diyen arkadaşlar çıplak gözüyle Nitro+’ı görmemişler bile :) kart mis gibi kart dostum. Her şeyiyle alınabilir. Ben fanboyluk yapmıyorum, kullanıcı deneyimi anlatıyorum ve bu kart cidden iyi. Gaming X'de iyi bir model. İkisi de kaliteli modeller. Sen burada insanların tavsiyesiyle hareket etme sakın. Yabancı kaynaklarda, bağımsız kanallarda izle yabancı dilin iyiyse, reddit’te de okuyabilirsin. Ben kullanıcı olarak öneririm. 20 gün önce 3300 liraya aldım ben bir de bu kartı. 3500 lira şu an sinerji’de.

Merhaba Nitro 5700XT kartınızı hangi driver sürümünde kullanıyorsunuz acaba? Çoğu kişi son sürümdense 19.9.2 sürümünü kullanıyor. Bu sürümde sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. Size bir sorayım dedim.

Merhaba Nitro 5700XT kartınızı hangi driver sürümünde kullanıyorsunuz acaba? Çoğu kişi son sürümdense 19.9.2 sürümünü kullanıyor. Bu sürümde sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. Size bir sorayım dedim.
Şuan 20.2.2 sürümündeyim. Bundan önce ben de 19.9.2 kullanıyordum ama son sürümde sorun yok.

İtopyaya gidip sordum. MSI ellerinde kalmamış Gigabyte vardı sanırım ben de tekrar düşünmek için onlardan süre istedim. Sen hangisini önerirsin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı