En İyi RX 5700XT Modeli hangisi?

Bu kanalın factory tour videolarını çok sevmişimdir. Konuya gelecek olursak; MSI'ın AMD ekran kartlarında nedense PCB kalitesi olsun, soğutması olsun çok kıstığını çoğu kişi söylüyor zaten. Gaming X modelini öneren arkadaşlar belki de Nvidia tarafından görüp söylemiş olabilir. Ayrıca Sapphire modelini ezbere kötülediğim doğrudur. Çünkü forumda bu modellerde ki sorunlar biraz daha fazlaymış gibi. Soğutmasının iyi olduğunu biliyorum ancak yine buradan bir kaç kişi PCB kalitesi kötü demişti. Tabii ki hemen inanmadım ancak bu kadar konudan ve kötüleyen kişiden sonra da olumlu gözle bakmak zor bana göre. Ancak tabii ki dediğiniz gibi herkes olmasa da bir çok kişi ezbere konuşuyor. Yinede Sapphire modelini kullanıp sıkıntı yaşamış kişiler var bu forumda. Sadece 2 örnek vermek gerkirse; @FalconPolat @VGAMonitorluAdam

Şahsen ben SAPHIRE almam,
Adam kartı kullanmamış bile görmemiş, çıktığı gün iki foto bulmuş, yorum yapıyor orada. Kendisi de yazmış, MSI kartı bugün duyurdu diye. Neyini dikkate alalım bunun.
Saphire ve MSI kartını aynı anda elinize alın hatta bunu Saphire, MSI Gaming X, Gigabyte 5700XT, ve Asus RX5700 XT ile yapın. Malzeme kalitesinde Saphire'in ne olduğunu daha kullanmadan anlarsınız. Çok geride. Seven beğenen çokken, birbirine benzeyen kartları almayın demem.

Kartın dizaynı, kullanılan termallerin kalitesi ve konumu, malzemenin kalitesi ve iç mimari mühendisliği kartın farklarını belirler. Soğutma kalitesi ve malzemeleri yeterince iyi değilse başta iyi sonuçlar veren kart zaman geçtikçe düşen bir eğriye sahip olur, daha hızlı eskir ve yıpranır, arıza verme ihtimali artar. Kullanılan tasarımlar ve eksiklikler üzerinden böyle değerlendirmeler yapılabilir. Ben burada ortaya çıkarılmış birşeyi belirtiyorum. İşin mühendisliğinden haberi olmayıp ezbere Gaming X diye konuşanların kaynağı ne? Sponsorlu inceleme videoları mı yoksa kutusundan çıkan sıfır karta uygulanan suni ilk gün testleri mi? Peki, siz çok daha iyi biliyorsunuz.

Sponsorlu inceleme videosu diyorsunuz, kartın çıktığı ilk gün foruma iki fotoğrafla yorum yazan ne anlattığı belli olmayan kartı kullanmamış görmemiş birinin ifadesini örnek diye burada kullanıyorsunuz. Kimse Saphire berbat bir kart demiyor ki, ısrarla birini öteleyip ötekini öncelemeye ne gerek var.
Gigabyte için video çeken, Saphire için de video çeken MSI için de video çeken inceleyen hayrına incelemiyor. Yeni bilinen bir şey değil sponsorluk. Önemli olan söylediklerinin aksi çıkmamış olan güvenilir birilerinin incelemesi. Tekno Seyir ekibi Technopat gibi.

Doğru bir noktaya değinmişsiniz. Ancak kişisel görüşümü şöyle dile getirmek isterim. Gerek MSI markasının X570 anakartlarda sergilediği performans gerekse RX 5700 serisinde MECH gibi bir modelle karşımıza çıktığı için AMD kanadında MSI markasından 20 adım uzak durmayı tercih ettim.

Ben bu forumda bu kadar anlamak istemeyen başka birisiyle daha karşılaşmadım. Fanboyluk ve hater'lik başa bela.

Her modelin kalitesi, yapısı, iç mühendisliği farklı olduğundan kimse tek bir modele bakıp genelleme yaparak "Gaming X iyidir" diyemeyeceği gibi "Sapphire kötüdür" de diyemez. Burada anlatmak istediğim 5700 XT serisine ait modellerin iç yapısı incelenmiş. Gaming X'in 5700 XT'sinde kullanılan termal pad'ler iyi görünmüyor yani soğutma çözümü kaliteli durmuyor ve bu ileride sorun yaratabilir. Sapphire'in bazı modelleri diğerlerine nazaran daha başarılı görünüyor. Hepsi bu. Yoksa banane Gaming X'den Sapphire'dan falan. Ben konuşulanı söylüyorum. Cuma günü gittim fiyatı uygun diye MSI 5700 Mech GP modelini sipariş ettim. MSI'ya kıl olsam bunu yapmazdım.

Siz anlatmayı öğrenirseniz, sıkıntı kalmaz. Biz anlamasak da olur.
Gaming X'in 5700 XT'sinde kullanılan termal pad'ler iyi görünmüyor yani soğutma çözümü kaliteli durmuyor diyorsanız, saçma sapan birinin forum mesajını değil daha gerçekçi bir şey paylaşın diyoruz. Bu kadar net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…