En sevdiğiniz osmanlı padişahı ve Selçuklu sultanı

Tarihim çok iyi değil ama bildiğim kadarıyla benim gözümde en başarılı osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet.

Doğru biliyorsunuz bazıları yavuz selim desede bence Fatih daha iyi tabii ki yavuzuda çok severim.

Doğru biliyorsunuz bazıları yavuz selim desede bence Fatih daha iyi tabii ki yavuzuda çok severim.

Yavuz Selim'i ben yaptığı seferleri 8 yıllık döneminde ve ilk dönemlerini vezir-i azam olmadan yapması. Hükümdarlığı uzun olsaydı ne olurdu acaba. Eksi yönü tarihe iyi komutan olarak iz bırakması. Fatih sultan Mehmed tek Karadeniz Fatih'i olarak anılıyor halbuki daha neler neler var. Mesela güç kapışmasında çandarlı ailesini devre dışı bırakması, II. Bayezid döneminde tuz vs ağır vergileri kaldırması vs.

Yavuz Selim'i ben yaptığı seferleri 8 yıllık döneminde ve ilk dönemlerini vezir-i azam olmadan yapması. Hükümdarlığı uzun olsaydı ne olurdu acaba. Eksi yönü tarihe iyi komutan olarak iz bırakması. Fatih sultan mehmed tek Karadeniz Fatih'i olarak anılıyor halbuki daha neler neler var. Mesela güç kapışmasında çandarlı ailesini devre dışı bırakması, II. Bayezid döneminde tuz vs ağır vergileri kaldırması vs.

Fatih Sultan Mehmet'te yavuz sultan Selim'de çok büyük padişahlar ve hükümdarlar'dır başarıları anlatmakla bitmez ikisini birbirinden ayırmak zordur ikisini de rahmetle anıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı