En sevdiğiniz Osmanlı padişahları kimler?

• Konuyu başlatan 521071
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 9.496
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeniçerilerin isyanı sonucu Yedikule Zindanlarında boğularak öldürülüyor. Bazıları tecavüze uğradığınıda söylüyor.
Genç Osman ne kadar ülkenin çıkarı iyiliği için ıslahat yaptıysa da yaptığı hataydı. Osmanlı çok uluslu bir devlet sadece bir milleti her milletten üstün tutamazsın. Osmanlı zaten milleti mezhebine dinine göre ayıran bir devletti. İmparatorluğu ırkla ayıracak olursan imparatorluğu parçalarsın.

Fatih Sultan Mehmet kesin vardır. Bir de yenilikçi olduğu için 2. Mahmut. Genç Osman'ı da görmek isterdim, keşke öldürülmeseydi.

Bu adam ülkeye neler yaptı da bu kadar az seviliyor?
Akp'nin lehine yaptığı yanlış propagandadan ve solcuların yaptığı yalanlarla dolu aleyhine yaptığı propagandadan dolayı.

8 kişi haha atmış ama biride "osmanlının o günkü" durumunu ve reformları hakkında konuşmamış

Niyemi çünkü en fazla toprak kaybeden padişah(!) 🥴

Yavuz Sultan Selim ama onun da hataları var bence. Halifelik gibi.

Fatih döneminin çok ama çok ilerisindeydi. Ki keza 1. Selim ise devletin temelini güçlendiren kişiydi. Lagari Hasan çelebiyi ve hezarfen Ahmet Çelebi'yi destekleyen 4. Murat. Tanzimatın ve modernliğin önünü açan çağ dışı osmanlıyı tekrar toparlamak uğruna reformlar yapan 2. Mahmud.

Türklüğümüzü kaybettik. Araplaştık, üstüne bir de Avrupa dinde, bilimde çağ atlarken biz sürekli yerimizde saydık.
Bunların halifelikle alakasını hala çözemedim. Osmanlı padişahları halife olmadan önce de Müslümandı, hatırlatayım. Halk da öyle. Halifelik siyasi bir makam.

Bunların halifelikle alakasını hala çözemedim. Osmanlı padişahları halife olmadan önce de Müslüman'dı, hatırlatayım. Halk da öyle. Halifelik siyasi bir makam.

Halifelik aslında Osmanlı'nın gücünü pekiştirmişti. Fetihlerde bile kolaylık sağlamıştı. Ama 1. dünya savaşında bu sistemin çürümüş olduğunu maalasef ki gördük.

Halifelik aslında Osmanlı'nın gücünü pekiştirmişti. Fetihlerde bile kolaylık sağlamıştı. Ama 1. dünya savaşında bu sistemin çürümüş olduğunu maalasef ki gördük.
Milliyetçilik akımından sonra dinin birleştirici görevi zayıfladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı