En sevdiğiniz ve sevmediğiniz e-ticaret sitesi

En sevdiğim: Amazon.
En sevmediğim: Hepsiburada.

Neden dostum neyi kötü mesela Hepsiburada'nın?

Bu arada kimse yanlış anlamasın amacım kim hangi siteden daha çok memnun kalıp sevdiği siteyi belirtmesidir.
En sevdiğim: Amazon.com.tr ve Hepsiburada (satıcı ya kendileri ya da güvenilir bir satıcı olması şartıyla).

Sevmediğim, hatta nefret ettiğim: Çiçeksepeti.com.

Fiyatları bana çok ucuz geldi Çiçeksepeti'nin güvenilir bulmuyorum açıkçası.

Çiçeksepeti'nde tonlarca çakma ürün satılıyor, hiç denetlemiyorlar.

Bende öyle düşünüyorum. Mesela bir girdim Rotring kalem 9TL çok şaşırdım doğrusu.

Neden dostum neyi kötü mesela Hepsiburada'nın?

Bu arada kimse yanlış anlamasın amacım kim hangi siteden daha çok memnun kalıp sevdiği siteyi belirtmesidir.
Yok, yok. Ne demek.

Çözüm üretme konusunda acayip noksanlıklarına denk geldim. Hatalı-eksik ürünlerde iade süreçlerinin uzamasından yana ciddi rahatsızlığım olmuştu.

Son falsoları da sahte kitap satışlarına denk gelmemdi. Hepsipapel ile kazandığım hediye 100 TL'yi LOTR serisi için harcadım. Hazel Kitabevi üzerinden işlem yapıldı. Kitaplar geldi ve aleni sahteydi. Fotoğrafları çekerek iade sürecini başlattım. Metis Yayınları'nı ve YAYBİR'i bilgilendirdim. YAYBİR defalarca mail attı ama Hepsiburada umursamadı. Peki iade ne oldu? Günler sonra iade kabul edildi ama hediye bakiyemi de sildiler. 3-4 defa şikayet talebi oluşturmama ve sahte-sorunlu kitap satışından dolayı iade olduğunu belirtmeme rağmen "süresi geçmiş" diyerek geri yansıtılmadı. Yani kocaman firma bir yanlıştan dönmek istemedi ve konuyu kapattı.

O mağaza hala aktif:

Yok, yok. Ne demek.

Çözüm üretme konusunda acayip noksanlıklarına denk geldim. Hatalı-eksik ürünlerde iade süreçlerinin uzamasından yana ciddi rahatsızlığım olmuştu.

Son falsoları da sahte kitap satışlarına denk gelmemdi. Hepsipapel ile kazandığım hediye 100 TL'yi LOTR serisi için harcadım. Hazel Kitap üzerinden işlem yapıldı. Kitaplar geldı ve aleni sahteydi. Fotoğrafları çekeerek iade sürecini başlattım. Metis Yayınları'nı ve YAYbi'i bilgilendirdim. YAYBİR defalarca mail attı ama Hepsiburada umursamadı. Peki iade ne oldu? Günler sonra iade kabul edildi ama hediye bakiyemi de sildiler. 3-4 defa şikayet talebi oluşturmama rağmen sahte-sorunlu kitap satışından dolayı iade olduğunu belirtmeme rağmen "süresi geçmiş" diyerek geri yansıtılmadı. Yani kocaman firma bir yanlıştan dönmek istemedi ve konuyu kapattı.

O mağaza hala aktif:

Şaşırdım doğrusu, 2017'den beri Hepsiburada'dan en az 150 ürün almışımdır fakat hiç 1 kere bile sorun yaşamadım.(şimdi hatırladımda 2 kere ufak bir kargo sorunu yaşadım fakat çok problem olmayacak sorunlardı yani.)

Şaşırdım doğrusu, 2017'den beri Hepsiburada'dan en az 150 ürün almışımdır fakat hiç 1 kere bile sorun yaşamadım.
Doğrudur, tabii. Yani doğruyu savundum diye 100 TL'yi geri aldılar. 😅 He ben gittim Metis Yayınları üzerinden seriyi yine aldım ama Hepsiburada'ya bakışım değişti.

Ayrıca Hobbit kitabını da Amazon'dan sipariş ettim. Yolda az deforme olmuştu. Müşteri Hizmetleri'ne bağlanıp değişim istediği belirttim. Değişim değil, iade olabileceğini söylediler. Peki finalde ne oldu? "İade ile uğraşmayın, kitap siz de kalsın, ücretinizi geri yansıtalım, dilerseniz tekrar sipariş edin" dediler. Çözüm budur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı