En yakın arkadaş tarafından kıskanılmak

Gerektiği yerde hatasını anlayıp özür dilemek bence bir insanın en güzel özelliğidir özür dilemeyen insanlar kibirlidir bana göre.

Bu bana okuduğum bir metinde kaleme alınan yazıyı anımsattı hocam:
"Bilseydim sözlerimin bu kadar inciteceğini, yemin eder bir ömür sessiz kalırdım"

Dürtüsel davranmadan güzel ve sağlıklı düşünüp patikamızı seçmeliyiz. Böylece özür dileme senaryosuna maruz kalmayabiliriz. Ancak, dediğiniz gibi özür dilemek asla kötü değildir. Bencil olmayıp empati kurma becerisi kazanırsak özür dilemenin kötü bir şey olmadığını anlayabiliriz diye düşünmekteyim. 🙏🏼🌹✍🏼

Saygılarımla. 🙌

Sizin gibi köklü bir forum üyesine karşı saygısızlık etmek istemem ama bana göre erdem günümüzde ancak ve ancak bir insan isminden ibarettir hocacığım. Ben sadece yüreğimin sesini dinleyip hareket ettim diyelim. 🤢 🚬

İyi akşamlar ustam,
Bakış açınızı takdir etmekle beraber özrün benim gibi sanatçılara yakışmadığını düşünüyorum. Yine de teşekkür ederim. 🙂
Özür bir gurur meselesi veya kendini küçük veya büyük görme durumu değildir. Ortada bir sorun varsa ve hatalı olduğunuzu düşünüyorsanız gerçekten sevdiğiniz insana değer verdiğinizi göstermek için özür dilenmelidir. Sanatçılarlık bir durum değildir insanlık bir durumdur. Özür dilemek herkese yakışır yeterki iyi niyet olsun.

Çok doğru bir noktaya parmak bastınız saygıdeğer ustam.

Zira, günümüz dünya hayatı temposunda insan bir an olsa bile kendini dünya şevkine kaptırabiliyor. Nefis ağır kaçıyor ve sanırım konu sahibinin anlattığı olayda da bu durum söz konusu. :)

Ancak dikkatinizi çekerim ki @Üstat Doktor hocamız da oldukça olgun biçimde sineye çekerek olayı büyütmemiş. Bu da erdemi işaret eder. Üstadımızı erdeminden dolayı tebrik etmek boynumun borcudur. 🙏🏼

Hocam öncelikle teşekkür ederim. 😶‍🌫️ Roman Bellic erdeme bulandığından beri böyle. 🤦‍♂️
Aziz dostum,

Evvelemirde seni üslubundan dolayı tebrik ederim. Arkadaşın arkadaşı anlaşılan o ki küçük ve kıskanıyor. Kendisine ne yapsak beyhude. Kendisi ile olan ilişkisini bence en kısa zamanda kesmeli. Amma velakin arkadaşlığını kesmezse bu arkadaş, kendi şahsiyetini daha da kıskanacak ve bu arkadaşlık kısa sürede kötü olacaktır.

Aklıma kelime gelmiyor yazacak.

Son düzenleme:
Değerli abilerim, ablalarım ve kardeşlerim (varsa da amcalarım ve teyzelerim), 👨‍👨‍👧‍👦

Sözleriniz yüreğime adeta nakış gibi işledi. Hem arkadaşımın bu yaptığının özünde insani ve iyi niyetli bir davranış olduğunu kavradım hem de kendimi eleştirerek bu olaydan bir ders çıkarmayı bildim: "İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır." ✍️

Ama belirtmediğim bir şey var ki, o da bir sanatçı olmamdır. Açıkçası kendimi elit biri olarak gördüğümden arkadaşımdan özür dilemeyi düşünmüyorum. Belki mahallede görürsem ensesini şaklatırım o kadar. 🖐🤤

Sevgiler.
İsmine ve fotoğrafına baktığım zaman bu mesajını da okuduğumda trol amaçlı yazdığını düşünüyorum. Ciddi ciddi yazıyorsan bil ki kesinlikle elit bir insan değilsin hatta yanına bile yaklaşamazsın.

İsmine ve fotoğrafına baktığım zaman bu mesajını da okuduğumda trol amaçlı yazdığını düşünüyorum. Ciddi ciddi yazıyorsan bil ki kesinlikle elit bir insan değilsin hatta yanına bile yaklaşamazsın.
İnsanları tanımadan direkt etiketlemeniz beni ziyadesiyle üzdü değerli hocam. 🥀

Affedersiniz ama ilk okuduğum da bir insan ile bir hayvanın arasındaki hikaye sandım. Çünkü arkadaşınızın cümle içerisinde herhangi bir diyaloğu yok. Bu bağlamda arkadaşınızın çıkardığı sesler de insan olmadığını destekler nitelikte.

Artı olarak şunu da ekleyeyim; arkadaşınız yanınızdayken onu görmezden gelerek başka arkadaşlarınızla muhattap olmanız, onu değersiz gördüğünüzü hissettirmiş olabilir.

Kıymetli üstadım, 🌹
Türkçemizi doğru ve güzel kullanmak ne zamandan beri resmi oldu? :)
Ayrıca metne döktüğünüz cümlenin sonuna soru işareti (?) koymanız daha uygun olur. ✍🏼

Sizleri de bu patikaya davet ediyorum. 🙌

Anladım üstadım🌹

Teşekkür ederim bende türkçemizi güzel ve yazım kurallarına uyarak kullanacağım.
Sayğılar.
:D

Madem en yakın arkadaşım diyorsun ona göre davranacaksın. Boş yere yarım saat bekletirsen söylenmesi çok normal bir durum. Arkadaşının dışa vurumu biraz tuhaf olsa da hoşnutsuzluğunun bir göstergesi.
Ayrıca şahsi düşüncem son yıllarda yetişen genç arkadaşlar çok megaloman kişiliğe sahip. Tevazu ve saygı konusunda çok zayıflar.
Dünya sizlerin yada başkalarının etrafında dönmüyor bilginize.
Tepki gösterenler konuyu tam okumamış galiba. Önüne gelenle sohbet edip yanındakini bekletirsen normal olarak bırakıp gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı