Ergenlik sivilcelerine ne iyi gelir?

Dostum sık sık yüzünü sabunla yıka. Yıkadığın sabun kaliteli bir kalıp sabun olsun. Burnun özellikle yanları en çok kirlenen ve temizlemeyi ihmal ettiğimiz yerlermiş bundan dolayı sabunu bol miktarda kullan ve terlediğini ve yağlandığını hissettiğin bütün yerlere sür. Yüzünde 20-30 sn kalsın. Ardından durula. Bu işlem ile teninin yağlanmasını ve sivilce oluşturmasını engelliyorsun. Kir neredeyse sivilce de oradadır. Eğer yaptığın halde 1-2 haftada sonuç alamazsan cildiyeye gitmeni öneriyorum.
 
Ben 14 yaşındayım. Ergenliğin içinde bulunmaktayım. Fazla yağlı şeyler yemeyin. Ben 1 kere limon çaldım. Annem dedi onu da. Fazla sivilce çıkmıyor şu an. Eğer çıkarsa bir uygulama yaparsam yazarım buraya. Herkes faydalansın.
Limon en azından 1 tık azaltıyor diye biliyorum. Yanlış biliyor olabilirim.
 
Alouvera çiçeğinden biraz koparıp ortasından kesip içindeki jeli kafanıza sürdüğünüz zaman sivilcelerin zamanla azalacağına garanti verebilirim. Bende o kadar işe yaradı ki.
 
Seni çok iyi anlıyorum normalde insanların ne dediği benim için önemli değil ama yüzüne ne olmuş senin neden bu kadar sivilcen var insanların gözlerinin içine bakamamak gibi içten içe canını sıkıyor bu durum bu aralar kükürt sabunu kullanıyorum iyi gelirse yazarım ama bana iyi gelen şey sende nasıl bir tepki verir bilmiyorum he bir de takmamak gerekli de onun için kendinle barışık olman lazım ben yapamıyorum.
 
Öncelikle kafaya takma, doktora git ve elma tüket. Akşamları yatmadan yüzünü soğuk suyla yıka ve kurularken yumuşak havluyla sürtmeden, hafif bastırıp çekerek kurula ve ne yaparsan yap sakın patlatma.
 
Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını listeme aldım hepsini not defterime yazdım ve sıra sıra uygulayacağım hepinize birer birer teşekkür ederim dikkate alıp yardımcı olduğunuz için. @Yener K. hocam öncelikle rahatsız ettiysem çok özür dilerim hocam. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda varsa lütfen sğyıeyin.
 

Geri
Yukarı