Evde İngilizce öğrenmek

Nasıl öğrenebilirim? 16 yaşındayım okulların hiçbir katısı olmadı bana ama evde kendim İngilizce öğrenmek istiyorum.
Oyunların alt yazılarını çevirebilecek seviyeye gelsem yeterli.

Oynadığın oyunlarda ve izlediğin dizi filmlerde Türkçe alt yazı varsa bile ağızlarını okuyarak anlamlarını öğren. Diğeri de saçma gelecek belki ama kendine kendine konuşurken İngilizce konuş. Sanki birisiyle muhabbet ediyormuşsun gibi. Bana çok faydası dokundu bunların.

Bana platform öneriniz varmıdır?
Oynadığın oyunlarda ve izlediğin dizi filmlerde Türkçe alt yazı varsa bile ağızlarını okuyarak anlamlarını öğren. Diğeri de saçma gelecek belki ama kendine kendine konuşurken İngilizce konuş. Sanki birisiyle muhabbet ediyormuşsun gibi. Bana çok faydası dokundu bunların.
Mesela rdr2 hikayesini anlayarak oynamak istiyorum ingilizce kelime öğreniyorum günde 3 4 kelime bağzı platforumlarda geziniyorum ingilizce öğreten yerlerde evde kendi kendiime soru soruyorum inglizce felan.

Bana platform öneriniz var mıdır?

Mesela RDR2 hikayesini anlayarak oynamak istiyorum İngilizce kelime öğreniyorum günde 3 4 kelime bazı platforumlarda geziniyorum İngilizce öğreten yerlerde evde kendi kendiime soru soruyorum inglizce falan.

Yayınıcı olarak hasanabi izle. Jahrein ile yaptıkları birkaç saatlik yayını var. Hem çok geyik hem de öğrenirsin bir şeyler oradan. İngilizceyi hızlı yoldan öğrenmek istiyorsan dediğim gibi her zaman tazelemen lazım kendini. Bir de bir şeyleri çevirirken sesli çevir. İçinden konuşmanın normal konuşmana bir katkısı olmaz. Oyun oynarken yayındaymışsın da bir yandan oynayıp bir yandan anlatıyormuşsun gibi düşün. İngilizce öğrenip de konuşmazsan çabuk unutursun.

Yayınıcı olarak hasanabi izle. Jahrein ile yaptıkları birkaç saatlik yayını var. Hem çok geyik hem de öğrenirsin bir şeyler oradan. İngilizceyi hızlı yoldan öğrenmek istiyorsan dediğim gibi her zaman tazelemen lazım kendini. Bir de bir şeyleri çevirirken sesli çevir. İçinden konuşmanın normal konuşmana bir katkısı olmaz. Oyun oynarken yayındaymışsın da bir yandan oynayıp bir yandan anlatıyormuşsun gibi düşün. İngilizce öğrenip de konuşmazsan çabuk unutursun.
mesela ben kelimleri biliyorum fakat birleştirince anlamsız oluyor neden onu nasıl çözerim?

Mesela ben kelimleri biliyorum fakat birleştirince anlamsız oluyor neden onu nasıl çözerim?

Hocam şöyle ingilizcede ezber yapmayın. Belli kalıplar var sadece onları ezberlemeniz yeterli. Cümleyi kurmadan önce aklınıza gelen kalıpları deneyip en mantıklı olanı seçin. Çözümü ise basit: Pratik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı