Evde spor yapılır mı?

LimonAdam0

Hectopat
Daha fazla  
Selam herkese, son olan depremlerden dolayı maalesef evimi kaybettim ve şu anda köy evinde kalıyoruz. Ancak çevrede hiç gym yok ve ben depremden önce spor salonuna gidiyordum maalesef artık gidemiyorum direnç bandı, dambıl vs alacak durumum var ve amacım biraz kilo alıp fit bir fiziğe sahip olmak. Acaba arkadaşlar köyde bu yapılabilir mi? Daha önce bilgisi olan kişilere sordum bana olur dediler Adale'ye kan gönder yeter dediler ne yapacağımı bilmiyorum. Hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir deyip bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama gelişim olur mu olmaz mı kafama çok takıldı.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun spor evde de olur tarlada bahçede de olur 2 dambılla kol omuz sırt göğüs bacak her yerini çalışabilirsin önemli olan ağırlık zamanla arttırman gerekecek ona göre ayarlanan dambıl alırsan çok iyi olur direnç bandı ile ise triceps çalışırsın ve barfiks veya dips yaparken kullanırsın kısacası evde de spor yapılır.

Selam herkese, son olan depremlerden dolayı maalesef evimi kaybettim ve şu anda köy evinde kalıyoruz. Ancak çevrede hiç gym yok ve ben depremden önce spor salonuna gidiyordum maalesef artık gidemiyorum direnç bandı, dambıl vs alacak durumum var ve amacım biraz kilo alıp fit bir fiziğe sahip olmak. Acaba arkadaşlar köyde bu yapılabilir mi? Daha önce bilgisi olan kişilere sordum bana olur dediler Adale'ye kan gönder yeter dediler ne yapacağımı bilmiyorum. Hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir deyip bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama gelişim olur mu olmaz mı kafama çok takıldı.
Geçmiş olsun hocam, eğer gerekli şartlar sağlanırsa neden olmasın?

Öncelikle geçmiş olsun. Düzgün bir programla gayet iyi fizik yapabilirsin ama en büyük sıkıntı su olur evde bacak çalışmak ciddi anlamda zor özellikle quadriceps bundan dolayı da bacağı iyi çalışmazsın onun dışında pek bir sorun olmaz dambıl+ barfiks setiyle. Ama kasa kan göndermek yetmez kasın gelismesi için miyofibril kas iplikleri yani hasar görmesi lazım ancak öyle gelişim sağlanır.

Hatta yazayım direk.
Göğüsde dambıl press ve dambıl fly sehpa alırsan açısını ayarlarsın üst göğüs için.
Sırtta dambıl row ve barbell row ve trapez shrug.
Bacak için squat lunge romanian deadlift.
Omuz için omuz press ve lateral raise.
Biceps için curl ve hammer curl.
Triceps için şınav çekebilirsin veya direnç bandı ile pushdown yaparsın.

Adeleye kan gönder fikrini kim verdiyse o fikre uyma. Kafanıza göre vücuda kan vermeyin. Gencecik yaşta böyle düşüncelerden uzaklaşır. Disiplinli biriysen sporu her yerde yaparsın. Neden olmasın.

Kan olayı pump evet zaten çalıştığın bölgeyi eğer doğru formunda yaparsan zaten kan gidecek ve pump tabiri gerçekleşecek fakat gelişmek için zamanla ağırlık arttırmak ve yüksek kilo az tekrarlar yapmak gerekiyor onun için ayarlanabilen dambıl setlerinden al.

Kan olayı pump evet zaten çalıştığın bölgeyi eğer doğru formunda yaparsan zaten kan gidecek ve pump tabiri gerçekleşecek fakat gelişmek için zamanla ağırlık arttırmak ve yüksek kilo az tekrarlar yapmak gerekiyor onun için ayarlanabilen dambıl setlerinden al.

Ayarlanabilen setler çok pahalı oluyor düz ağırlık seti alması daha mantıklı uzun süre götürecek miktarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı