Evde spor yapmak

glikojen

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Evde spor yapılır mı pek bir bilgim yok açıkçası, hiç öyle spor salonuna falan da gitmedim. Hatta neredeyse ufak egzersizler hariç hiç spor yapmadım. 7 aydır yasak olduğundan dolayı spor yapmıyorum ve bugün ilk defa koştum, nefes nefese kaldım neredeyse, dizlerim falan ağrıdı. Bunları evde nasıl geçirebilirim? Evde 3'er ve 10'ar kiloluk dambıllar, barfiks demiri falan var. Neler yapabilirim? Ağır spor yapamam şu anda.

Evde spor yapılır mı pek bir bilgim yok açıkçası, hiç öyle spor salonuna falan da gitmedim. Hatta neredeyse ufak egzersizler hariç hiç spor yapmadım. 7 aydır yasak olduğundan dolayı spor yapmıyorum ve bugün ilk defa koştum, nefes nefese kaldım neredeyse, dizlerim falan ağrıdı. Bunları evde nasıl geçirebilirim? Evde 3'er ve 10'ar kiloluk dambıllar, barfiks demiri falan var. Neler yapabilirim? Ağır spor yapamam şu anda.

Kilo vermeyemi çalışıyorsunuz hocam? Ona göre

YouTube'da bir çok cardio videosu mevcut onları yapabilirsin, ucuz maliyetle eve koşu bandı alabilirsin. Ben her sabah evde spor yaparım, 10 dakika yürüyüş sonra koşu ardından da cardio yapıyorum. Koşu bandı olmadan önce de sürekli cardio videolarını uygulardım.

Gayet yeterli, evde başlangıç seviyesinde calisthenics çalışmaya başlayabilirsiniz. Amacınız nedir?

Az da olsa güç kazanabilmek.
Fazlasıyla yeterli. 4 senedir aktif calisthenics ile uğraşıyorum, dönem dönem spor salonlarında da antrenman yaptım. Fit kalırken aynı zamanda efektik şekilde güçlü olmak, estetik olmak ve atik olma düşünceniz var ise tercih edilmeli. Evde ağır girmeden basit push-up hareketleri ile başlayın, barfix çekebiliyorsanız onu, yapamıyorsanız negatif ve bant assisted olarak yapabilirsiniz. 2-3 hafta alıştıktan sonra daha ağır çalışmaya başlarsınız. Bunlara ekstra olarak güçlendikçe belli calisthenics hareketleri de öğrenebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı