Evde vücut yapmak

Zekke

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben 15 yaşındayım ve bir sorum olacak. Ben bu yazın başında kendi sağlığımı ve fiziğimi geliştirmeye karar verdim. Çünkü ben yaşıma göre çok zayıfım, yani zarganayım. Herhangi bir spor salonuna yazılmak için şu an ailemin bütçesi yeterli değil. Ben de evde her gün egzersiz yapmaya karar verdim. Egzersizimin işe yaraması için hiç yemedeğim kadar yemek yiyorum ve protein almaya çalışıyorum. Yaz neredeyse bitti ve ben kendimde çok da bir gelişme göremedim. Tek gördüğüm gelişme kol kasım'ın biraz şişmesi oldu ki o da fazla değil. Yaz boyunca neredeyse her gün (arada 3 gün falan ara verdim) egzersiz yaptım. İlk başta evdeki dumbelllara dokunmadım ilk 1 ay tamamen vücut ağırlığım ile çalıştım ardından dumbelllara geçtim. Evde yaptığım egzersizler şu şekilde;

İlk başladığımda 20x3 mekik.
10x3 şınav.
40sn plank.
40sn side plank.
Sağ/sol 15 up and down plank.
Bir hareket daha vardı ama adını unuttum.

Sonra mekiği 150-200x3 (100x3'ten önce kademeli olarak 30 50 60 100)
Şınavı 20X3.
Plankı 1 buçuk dakika.
Up and down plank 20.
Ve dumbell hareketleri (genelde 10-15x3 bütün yaptığım hareketleri)

Kilom Max 53 oldu, (biliyorum çok zayıfım zaten yeterince duyuyorum arkadaşlarımdan) ve dediğim gibi kolum dışında bir gelişme göremedim. Yani her yediğim şeyi 2-3 katına çıkarmama rağmen kilo da alamadım. Hevesim kalmadı neredeyse. Daha ne yapabilirim, sorun bende mi, yoksa spor salonuna gitmeden az da olsa gelişemez miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 14 yaşındayım bu yaz bende aynısını yaptım bende de hiçbir gelişme yok ama daha küçükken yaklaşık 10 yaşınayken her gün tek seferde 50 şınav ve daha fazlası yapıyordum o günden bu güne hiç doğru düzgün spor falan yapmadım ama az da olsa karın kaslarım var ama eğer ki vücut yapacağım diyorsan bu yaşta pek olacağını düşünmüyorum 18'li yaşlarda falan evde yapmayı denersin olmazsa spor salonuna yazılmayı düşüne bilrisin bende böyle yapmayı düşünüyorum bu benim düşüncem yine sen bilirisin ama bu yaşta olacak şey değil.

Bende 14 yaşındayım bu yaz bende aynısını yaptım bende de hiçbir gelişme yok ama daha küçükken yaklaşık 10 yaşınayken her gün tek seferde 50 şınav ve daha fazlası yapıyordum o günden bu güne hiç doğru düzgün spor falan yapmadım ama az da olsa karın kaslarım var ama eğer ki vücut yapacağım diyorsan bu yaşta pek olacağını düşünmüyorum 18'li yaşlarda falan evde yapmayı denersin olmazsa spor salonuna yazılmayı düşüne bilrisin bende böyle yapmayı düşünüyorum bu benim düşüncem yine sen bilirisin ama bu yaşta olacak şey değil.

Hocam, aslında gerekli beslenme ve çalışma ile bu yaşta da vücut yapılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı